Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mitől jelezhet be tévesen a...

Mitől jelezhet be tévesen a légzés Figyelő egy majdnem 4 hónapos gyereknél?

Figyelt kérdés
Nagyon ilyesztő!Ilyenkor nem merek és tudok aludni!Most megint bejelzett,az ágy végében volt keresztben valószínűleg nem érzékelte.Nagyon Félek!A védőnő szerint ilyenkor már felesleges használni mert már nagy baba.A készüléket tőle kaptam kölcsön de már régi van pár éves.

2015. máj. 4. 03:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Amit írtál attól, hogy az ágy végébe volt, nekünk is akkor jelzett be.

Ne félj, mert azért jelzett be mert nem jól érzékelte nem azért mert baj van. Mi amúgy nem is használtuk csak kb fél éves korig, mert kölcsön kaptuk, de született ott ismét baba, így visszaadtuk.

2015. máj. 4. 05:58
 2/6 A kérdező kommentje:
És nem féltél utána hogy baj lesz?
2015. máj. 4. 06:57
 3/6 anonim ***** válasza:

A SIDS (hirtelen csecsemőhalál) akár 1 éves korig előfordulhat, bár valóban 4 hónapos korig a leggyakoribb. Még használnám mindenképp. DE inkább próbálj kölcsönkérni vagy kölcsönözni egy jobb, 2 érzékelős készüléket, arról nem tud lemenni álmában.

Ha azzal is lenne riasztás, akkor azért utána kellene járni, nincs-e légzéskimaradása a babának.

2015. máj. 4. 08:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyrészt okozhatja légzéskimaradás, csak van, amikor a riasztás hangja újra légzésre készteti a babát. Így mire a szülő beér, mindent rendben talál.

Technikai okok:

- padlón átvezetett rezgés bezavar (falhoz érő rezgő tárgy, mennyezeti ventillátor, stb.)

- kevés érzékelőpad és nem fedi emiatt az ágy teljes felületét

- a matrac túl puha és/vagy nincs alatta vízszintes, stabil, kemény felület, amin az érzékelő lehet

- túl régi/rossz minőségű a készülék

2015. máj. 4. 09:06
 5/6 anonim ***** válasza:
6 hónapos korig elég használni. Nem tudom, milyen gépet használtok, de én csak a Babysense-ben és az Angelcare-ben bíztam meg. Az, hogy jelez-e több mindentől is függ: pl. attól, hogy milyen érzékenységre van állítva a gép. Ha hyperérzékenyre, akkor pár másodperces légzéskimaradásnál is jelez. Ezért az Angelcare-t 3-s érzékenységre ajánlják beállítani, ha jól emlékszem az 15 mp-s kimaradásnál riaszt. Egyébként a légzés kimaradása egyszer-egyszer ilyen pici babáknál normális. Szóval ha jelez a gép, de te látod, hogy a babának nincs semmi baja, veszi a levegőt, ha esetleg egy picit meglököd a kiságyat, akkor arra mozgással reagál,akkor nincs semmi baj és te is nyugodt lehetsz. Viszont ha a gyerek nem reagál semmire, esetleg elkezd lilulni, akkor baj van.
2015. máj. 4. 09:08
 6/6 anonim ***** válasza:
nálunk 1x jelzett be. komolyan majd belebolondultam. akkor még bent aludtam a fiamnál. angel care van, ami mielőtt jelezne csipog egyet. nah először azt hittem álmomban csipog, azt megint csak egyet csipogott, arra megébredtem, de minden okés volt. utána csipogott megint, nah akkor leesett mi van, akkor kezdett el jelezni, azonnal, hirtelen megfordítottam a fiamat, hirtelen annyira kis rongy baba volt, de felkelt. ki is vettem az ágyból mert megijedt a reagálásomra. ez kb 5-6hós korában történt. utána hetekig nem tudtam nyugodtan aludni. vagy ha álmomba valami nem odavaló volt,, azonnal keltem fel és néztem meg a fiamat. volt hogy beképzeltem hogy csipog, volt hogy az autóriasztóra azt hittem, vagy épp csurom vizesen ugrottam ki a zuhany alól...stb. szörnyű volt. de akkor az volt/lehetett a gond, hogy nagyon a szélén volt a matracnak és maga alá húzta a lábait, tehát a hasa, mellkasa alig érintkezett az ággyal, és 5-ösre volt állítva a készülék. azóta nem volt riasztás, most 9hós a fiam, már egy hónapja külön alszok, de még használjuk a légzésfigyelőt. szerintem kb egy évesen fogjuk sima bébiőrre cserélni.
2015. máj. 4. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!