A lányom 9,5 hós. Több hónapja már, hogy éjjelente 2 óránként felkel. bemegyek, meg van a cumikaja, éhes nem lehet, ha az innivalójával kinálom felháborodik, tehát nem szomjas (cicit persze elfogadná). Megfogom a kezét hozzábújik és visszaalszik...éa ezt 2 óránként eljátsza, kb 6 hós kora óta...van ötletetek mit tehetnék hogy hagyjon aludni?:) amúgy magátol elalszik cumival, nem szoktam altatni, szoval elvileg kepes lenne ra hogy ne keljek a visszaalvashoz.
2015. máj. 1. 02:22
1/9 anonim válasza:
Tombol nála a szeparációs szorongás. Ebben az időszakban nem te vagy a fontos, hanem ő. A gyermeked igényét kell teljesen kielégíteni, neki pedig te kellesz. Aludjatok együtt vagy aludj a szobájában úgy, hogy érezze a jelenléted, szorosan hozzád tudjon bújni, ha arra van szüksége. Ezt az időszakot át kell vészelni, de úgy, hogy ne sérüljön a babád lelke. Ha erőszakkal próbálod megtartani a kétlépés távolságot, annál nehezebb lesz, annál inkább tapadni fog a a babád. Most engedd neki, hogy annyit kaphasson belőled, amennyi kell neki. Nem fogod elrontani, átmeneti időszakról van szó.
2015. máj. 1. 06:36
2/9 anonim válasza:
Mièrt nem kaphat cicit?
2015. máj. 1. 07:13
3/9 A kérdező kommentje:
a szeparacio kezdodhet 6 honapos kortol?
azert nem adok cicit mert egy idoben adtam es akkor elkezdett fel orankent kelni hogy cicizzen. akkor inkabb beerem a 3-4 ebredessel, még mindig jobb mint a 10..
2015. máj. 1. 07:30
4/9 anonim válasza:
Lehet hogy egyik foga feszíti az ínyét, arra is jó lenne ha szopizhatna, fájdalomcsillapító neki.
Nem azért kel fel hogy téged ne hagyjon aludni, hanem szüksége van rád, a testközelségedre. (pláne ha nem szoptatsz csak 3-4 óránként, el fog apadni a tejed)
2015. máj. 1. 08:13
5/9 A kérdező kommentje:
nem baj ha elapad amugy is keves mar mas okbol kifolyolag, ezert potolnom kell es tanfolyamra jarok ezert fejni sem tudok nap kozben...es mivel siman visszaalszik cici nelkul a puszta jelenletemtol akkor minek szoktatnam vissza az ejjeli 6-7 cicire...a fogan en is gondolkodtam de hat meg egy sincs neki megis 3 honapja ez van :)
2015. máj. 1. 08:34
6/9 A kérdező kommentje:
ja a tanfolyam hetvegi szoval nem az a baja h nap kozbe nem vagyok vele.
2015. máj. 1. 08:35
7/9 anonim válasza:
Én nem vagyok a majomszeretet híve, éjszaka aludni kell, nem két óránként kelni, a gyereknek sem jó, anyának sem. Leszoktatnám erről egész egyszerűen. Megsimogatnám az ágyban, de ennyi, nincs showműsor, nem venném ki, nem kapcsolnám fel a villanyt stb. Ezt nyilván annyiszor addig kell eljátszani míg meg nem tanulja, hogy alvás van és nem fogod szórakoztatni éjszaka.
2015. máj. 1. 13:57
8/9 anonim válasza:
A szoptatás nem majomszeretet (ha meg így hívod, akkor nagyon sokan ezt teszik). Cumival tömöd inkább mintsem azt add neki amire vágyik. Az első pár év nagyobb részt nem rólad szól hanem a kisgyereked igényeiről, ami nem teljesíthetetlen. A sokáig szoptatott gyerekeknek sokkal jobb az immunrendszerük, kevésbé allergiásak. Van és lesz még ilyen felébredős időszak (foga vagy az ilyenkori szeparációs szorongás, fejlődési ugrás miatt).
2015. máj. 1. 14:23
9/9 A kérdező kommentje:
7-es, én sem gondolom hogy mártirkent kellene bealdoznom a hitvesi agyat vagy ejjel nappal magamra kotve szoptatni a babót, és azzal is próbálkpztam már amit irsz. annak eredmenye hogy a babam nem igenyel altatast, jo forman eleg neki ha bemegyek, simi simi, 2-3 percet vele vagyok es visszaalszik. ugye miert is tennem akkor mellre.
de az a bajom hogy ha nem megyek be akkor igy nem alszik vissza hiaba van cumija, en meg nagyon rossz alvo vagyok, nekem minden ebredes utan egy ora vissza aludni. sajnos senki nem tud tanacsot adni azon tul hogy vegyem magam melle de szerintem az totalis melle loves ebben a helyzetben, raszoktatni egy mindharmunknak kenyelmetlen dologra..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!