Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Akinek kizárólag anyatejes a...

Akinek kizárólag anyatejes a babája és cumit sem fogad el, nektek hogyan alszik el a babátok?

Figyelt kérdés

Kislányom 4 hónapos, eddig szinte órát lehetett hozzá igazítani, több órát aludt kint a babakocsiban, azon kívül rajtam hordozókendőben, és este cicin.

Most kb. egy hete minden borult. Nem alszik el a babakocsiban sem, csak ásítozik meg nézelődik, aztán alszik 10 percet, és újra felébred. Cicin elalszik, de akkor is sűrűn ébred, és mindig vissza kell dugni a szájába, különben felébred teljesen.

Aki csak leteszi és elalszik a babája az valahogyan trenírozta erre, vagy így alszik kezdetektől?

2015. febr. 24. 15:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Simogattam az orrát...

Akkor mindig lehunyta a szemét, és idővel elaludt.

Nekem nem aludt el cicin, ringatáshoz meg nem volt sok erőm, mert akkor ha letettem felkelt egyből.

Így hát be az ágyikóba, és simi-simi. Nála ez bevált. De tudjuk, minden baba más.

Amúgy mitől borult minden? Nem lehet, hogy most már máskor kell inkább letenned? Mert ha csak 10 percet alszik, akkor nem lehet nagyon álmos. Próbáltad kihúzni az időt vele, és csak később letenni?

2015. febr. 24. 15:20
 2/9 anonim ***** válasza:
kb az első 3 hónapban cicin aludt el,aztán felkelt már mikor betettem a kiságyába,de szépen elalszik magától. magyaráz egy kicsit,esetleg megnézegeti a szundikendőjét aztán elalszik. megszokta,hogy fürdés,be a hálózsákba,szopi és alvás. szerintem csak ilyen időszaka van ha eddig jól aludt
2015. febr. 24. 15:21
 3/9 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy a foga jön, mert néha nagyon tömi az öklét a szájába, de nem mindig. Vettem neki Dologélt, de néha semmi fogzási tünetet nem mutat, amúgy tök jó kedve van, meg nem is éreztem fogacskát mikor bekentem neki. Tudom, hogy változik az alvásigényük, de most totálisan felborult. Mindig figyeltem mikor álmos, és akkor vittem ki a babakocsival. Most is ásítozott már bent is, a babakocsiban is ásított vagy ötöt, de be sem csukta a szemét. Aztán kb. fél óra tologatás után aludt 10 percet, az eddigi három órával szemben. Utána lefeküdtünk, és cicin aludt kb. háromnegyed órát, de aközben is vagy ötször felébredt, és újra a szájába kellett dugni, így aludt tovább.

Éjjel is csak így alszik vissza, már vissza se teszem az ágyába, mert tudom, hogy 20 perc múlva vehetném ki újra. Pedig előfordult néha, hogy már az éjszakát is átaludta, de most katasztrófa lett az alvása :(.

A hordozókendőben néha szinte őrjöng, főleg mikor már majdnem elalszik, aztán egyik másodpercről a másikra leragad a szeme. De előtte üvöltve feszeng, és mikor már ott vagyok, hogy inkább leteszem, hirtelen elalszik.

2015. febr. 24. 16:02
 4/9 anonim ***** válasza:

valami lehet ha kendőben se alszik,nekem abban jókat aludt. ha találkozol védőnővel vagy orvossal megnézik neked az ínyét,hogy a foga-e,te meg látod a hasa kemény-e.tudod amúgy,hogy mennyiket eszik? egy éhes baba szintén nem alszik még hordozva sem. ezeken kívül nincs már ötletem miért lehet

2es

2015. febr. 24. 16:25
 5/9 A kérdező kommentje:

Valami csoda folytán most egy hang nélkül elaludt a kendőben.

Szerintem a csecsemők alvása az a megfejthetetlen rejtély, ami sose fog kiderülni, hogy mitől borul fel és mikor, mitől áll helyre :).

2015. febr. 24. 17:01
 6/9 anonim ***** válasza:

én mindig is (és most, szülés után 22 hónappal) cicin altattam.

a déli alvás és az esti is így zajlik, és talán még egy év múlva is inkább ezt az egyszerű könnyű szeretetteljes, boldog módszert választom :)

alasd cicin, de ha nem megy, ne idegeskedj.

MINDIG. MINDIG VÁLTOZIK MINDEN. a jó alvóka elromlik, a rossz alvóka megjavul. befolyásolja időjárás, fogzás, hascsikarás, fejlődés, növekedési ugrás, bármi. nem kell aggódni, semmi nem marad úgy :)

amúgy egyre kevesebb az alvásigény is, mindig lecsökken valamennyivel. mi pl. 10 hósan este 7-től reggel 7-ig aluszkáltunk (persze éjjel volt néhány mikroébredés kis cicizés erejéig) és napközben 11-től 2-ig... azán eltolódott 16 hónaposan ez az alvás 12-től max. 3-ig, de mostanság már csak 1,5 órát alszik napközben, és 9 órától alszik csak reggel 7ig. de ez most beállt, és elég.

mindig változik minden. figyeld az igényeit, és igazodj hozzá, ennyit tudsz tenni. ha álmos, úgyis elalszik.

2015. febr. 24. 17:04
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát igen, én is cicin altattam a most 3 éves kisfiamat, 27 hónapig (addig szopott, de aztán jött a kistesó). Csak ő is olyan volt, hogy amíg szoptattam, éjjel is többször kelt cicizni csak úgy hobbiból, illetve valószínűleg azért, mert másképp nem tudott vissza aludni, és ezt szokta meg. Sajna azóta sem alussza át az éjszakát, ezért tartok egy kicsit a cicin altatástól. Ő is kizárólag azzal aludt délután és este is.
2015. febr. 24. 17:27
 8/9 anonim ***** válasza:
enyem 1,5 eves cicin vagy babakocsiban alszik el. Nem cumizik. Sosem aludt el egyedul. neha ha nem alszik el cicin de mar fekszunk a sotet szobaban maszkal picit az agyban es megkeresi a helyet es elalszik mellettem /unk (ha a ferjem is ott van). Ezzel probalkozom h.gyakoroljuk mi van ha nincs cici. Igy is el tud aludni. Latja h.mi is alszunk igy O is probalkozik. Ennyi otletem van. Ejszaka o is kel altalaban cicizik egy rovidetbes visszaalszik. Neha elfordul tole vagy csak beleszippant parat es alszik. haat lehet segiteni nem tudtam...
2015. febr. 25. 17:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, de legalább kicsit megnyugtat a tudat, hogy több baba is így működik, főleg a csak anyatejjel üzemelők :).
2015. febr. 26. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!