Hogyan altatnátok egy újszülöttet és egy 2 évest?
A kisfiam 2 éves, a kislányom 10 napos. Mindenhol azt hallom, hogy meg kell próbálni összehozni a gyerekek alvását, a nagyobbik gyermek alvásidejében altatni a kicsit. Én próbálkozom, de a pici nem alszik, a nagy pedig így nem tud elaludni. Mellette még ott kell feküdnöm, a pici viszont azonnal sír, ha nem vagyok a közelében. Próbáltam a mellkasomra tenni, úgy lefeküdni a nagy mellé, de nem tetszik neki. A.nagy egyébként nagyon jó alvó, csak meseolvasás után kell Neki egy 10 perces összebújás. Ha addig leteszem kint a picit a járókában, végig sír, ami zavarja a nagyot, látom rajta.
Vannak ötleteitek? Köszönöm.
Ezzel most nem igazán tudsz mit kezdeni, mert már elrontottad a dolgot.
A kétévest már át kellet volna szoktatni arra, hogy lerakod az ágyába, puszi, símogatás és utána egyedül alszik.
A kicsit meg megszopotatod (vagy üvegböl megeteted), a válladra fektetve böfizeteted és szintén az ágyába teszed.
Ha ezt kezdettöl így csinálod, nem lesz gond az altatással.
(nekem mind a négy gyerekem így lett szoktatva, és nem volt sírás elvalváskor)
1-es: Bárcsak egész nap aludna! De nem, nagyon keveset alszik, tegnap itt járt a doktornő, azt mondta, vannak ilyen babák. Cserébe viszint éjjel elég hosszan alszik. De jó ötlet előtte megszoptatni, kipróbálom.
2-es: lehet, hogy Neked ez így ment, nyilván ügyesebben csináltad, mint én, de azért zömében inkább olyan ilyennkorú gyerekekről lehet hallani/olvasni, akik mellett még ott kell lenni, amíg el nem alszanak.
Kedves 6-os! Ez lett volna az egyik verzió, amelyiket ki próbáltam volna /mármint a picivel a fiam mellé ülni/, de úgy tűnik, mára le tudva az altatás kérdése /a nagy altatása előtt közvetlenül megszoptattam a picit, és addig nyugodtan nézelődött, míg a nagy elaludt/. Ezt is valamelyik kommentelő javasolta.
Szval köszönöm. Próbálom így csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!