Alvásidőben tedd le, simogasd (fontos, hogy az ágyból ne vedd ki). Ha már halkul, menj ki. Ha sír, akkor néhány másodpercet várj, mielőtt visszamész. Ezt lassanként lehet emelni, hogy egyre lassabban reagálsz.
Ha csak nyöszörög, morog, "beszélget", arra ne menj be - tehát, ha nem jelzi, hogy problémája lenne, csak szórakoztatja magát.
Néhány hét és sok ki-be rohangálás után át fog állni.
2015. jan. 15. 07:06
2/7 anonim válasza:
Én nem treníroznám! Úgyis csak nagy sírások árán érnél el bármi változást, ha egyáltalán elérnél, és az semelyik korban nem tesz jót a gyereknek. Miért olyan ördögtől való együtt aludni a gyermekeddel? Még csak egy 1 éves piciről beszélünk. Azért merem ennyire határozottan azt állítani, hogy jól van ez így, majd ha megérik rá, magától igényelni fogja a különalvást, mert az én fiam 15 hós koráig aludt velem és még szopizott is éjjel 2x. Aztán elhagyta a cicit, megpróbáltam a saját szobájában lefektetni, és láss csodát: sikerült! Beszokott az ágyába, a szobájába egy darab sírás nélkül. Most is ott alszik még, most 22 hónapos. Szval nekem minden trenírozás antipatikus, nem állatokat nevelünk, hanem embereket, akik, ha megérnek a változásra, jelezni fogják. Szerintem ne erőltesd, hanem várj türelmesen! Ne hallgass az első kommentelő csodás idomár módszerére!
2015. jan. 15. 07:37
3/7 anonim válasza:
Én mindkettőtökébe látok igazságot, de azzal nem értek egyet, hogy majd ő jelzi ha megérett rá. Egy év után szerintem a kérdező és a férje is szeretné talán visszakapni a saját ágyát, és kettesben aludni :)
2015. jan. 15. 07:49
4/7 anonim válasza:
Második a tied meg a nagy semmi, ráadásül a legtöbb gyerek nem szokok le magától az együtt alvásról. Ismerősöméknél 4 éves és még ott alszik mellettük. Az h a tied így átszokott hát örülj neki.
Kérdező vidd az ágyába és maradj vele míg elalszik. Simogasd, feláll fektesd vissza. Mi amúgy mindig megvárjuk h rendesen alfáradjon, nem időponthoz van kötve az altatás, elfáradt akkor kiságy tápszer, megeszi, és alszik is. Sztem sok múlik azon h hagyod e rendesen elfáradni vagy ágyba vágod 8kor mert aludni kell és közbe nem fáradt, persze h ordít mivel játszani akar.
2015. jan. 15. 07:51
5/7 anonim válasza:
Az unokahugom 17 és még mindig az anyjábal alszik a franciaágyon (apuci kiszorult egy idő után a kanapéra mikor már akkora volt a gyerek, hogy nem fértek el hárman), a "gyereknek" még most sincsen esze ágában sem a saját szobájában a saját ágyában aludnia. A szülőknek meg széthullott a házassága, mert anyuci nem akart a sarkára állni és átkísérni a gyereket idejében a saját ágyába. Szóval ennyit arról hogy "ha megérik rá majd magától fogja igényelni a saját ágyat."
2015. jan. 15. 08:07
6/7 anonim válasza:
3nap alatt át lehet szoktattni, csak legyél kitartó. Ha most nem szoktatod át, akkor már nagyon nehéz lesz később. Az hogy magátol átszokik a legnagyobb butaság. Én is több olyan családot ismerek ahol 9-10 éves gyerek még mindig a szülei ágyába alszik. Eleve a kicsi is sokkal nyugodtabban alszik egyedül. Ahogy az első írta az nagyon jó módszer.
2015. jan. 15. 08:27
7/7 anonim válasza:
Amikor terhes lettem, a férjem egyedül annyit kért, de ezt nagyon hangsúlyozottan, hogy külön aludjon a gyerek (későbbi rosszat álmodtam, betegség, stb persze kivétel lehet).
Ugyanis neki az első házassága nagyrészt arra ment rá, hogy annyira beszokott a gyerek kettejük közé,hogy 12(!!!) éves koráig ott aludt közöttük.
Nekünk olyan jól sikerült a külön altatás, hogy a saját ágyán kívül nem hajlandó máshol elaludni, pedig volt, hogy fogzás miatti felébredésnél a férjem hozta az ágyba és nem volt kedve visszavinni. Végül muszáj volt, ott nem akart elaludni.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!