Alakult valakinél így az alvás?
Figyelt kérdés
Most 8 hónapos.
Eleinte minden evés után aludt fél-egy órát. Aztán 4-5 hónapos korában áttért a 2-3 alvásra.
Most ott tartunk, hogy már 2-3 órával ébredés után látom rajta, hogy rohadt álmos, de ha leteszem, akkor reklamál. Végül néhány lyukra futás után legkorábban délután 4-6 között sikerül érdemi időtartamra letenni, addig jó, ha fél órát aludt.
Nekem a közel 8 óra ébren soknak tűnik ennyi idősnél, viszont az álmosság minden jele ellenére se hajlandó korábban aludni.
Este nincs gond, a késő délutáni alvás (kb 2-3 óra)után még kb egy órát fent van, aztán kaja és alszik 11 órán át, egészen reggelig.
De így nagyon tömbösítettnek tűnik az alvása, hiába elegendő összességében.
2015. jan. 12. 18:44
1/1 anonim válasza:
Szerintem ne aggaszd magad, ha így érzi jól magát. Bár az én kislányom már 22 hónapos, azért leírom a napirendjét, ami szerintem kissé fura, de nem tudok változtatni. Reggel 5-6-kor kel, ez fix és nagyon korainak tartom, főleg mivel a tesója iskolás és vigyázni kell, nehogy 7 előtt felébressze. délben ebédelünk, ennek ellenére 2 előtt nem lehet lefektetni. Sokszor bealszik 6-ig, 7-ig, aztán este 9-10-kor simán elalszik, de reggel megint kel 5- kor. Ha nem alszik olyan sokáig délután, csak 2 órát és kihúzzuk estig, akkor is fölkel 5-kor vagy legkésőbb 6-kor reggel hiába próbáltam bármit tenni, semmi nem hatotta meg, tisztára be van állva erre a korai kelésre, hát nem élvezem, gondolhatod. A 7 éves nővére sem volt sose nagy alvó, 2 éves korától sokszor előfordult, hogy nem aludt délután, 3 éves korától pedig sosem aludt délután. Most is elég neki, hogy este 9-től reggel 7-ig alszik, de gyakran korábban ébred és nem fáradt. Kisebb az alvásigénye, mint nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!