Este hánykor teszitek le a gyereket aludni es reggel hanykor kel? +ha megírnátok hány éves a gyerkőc?
4 és 2 évesek, este 9-re általában alszanak, mikor ovi van 7kor kelünk, hétvégén van hogy alszanak 8ig.
Ebéd után elhozom a nagyot oviból,itthon még egy héten legalább 3x alszik 1,5 órát kb.
Az este 11 az nagyon késő egy 4 évesnek szerintem...
Ha alszik du (1,5-2 ora), akkor este fel 9, reggel 8.
Ha nem alszik du akkor este fel 8-8, reggel 8-fel 9.
3,5 eves fiú.
8 hónapos, este 9 körül tesszük le (most a rövid nappalok miatt néha nyolcra is előre jön) és reggel 8 körül ébred.
Nappal egyszer bő fél órát és egyszer másfél-két órát alszik.
Nekem is épp 4,5 éves a kisfiam.
Este kb. 1/2 9-9 körül már tényleg alszik (a lefekvés ennek megfelelően 8 után van, kb. 8.20-ra végzünk a fürdéssel, utána megy aludni, nálunk a meseolvasás a fürdés után van).
Reggel 6.45-6.55 között kel, mert be kell érnem dolgozni 8-ra és oda kell érni az oviba is.
Az oviban is alszik az esetek 99%-ában, általban 1,5, akár 2 órát is.
Hétvégén még akár többet is, főleg ha sokat vagyunk levegőn vagy elfáradt a héttől.
Hétvégén is reggel max. 1/2 8-8 körül már fent van, ha tetszik, ha nem :)
Külön szobája van, nem gond az altatás, sőt reggel egy kedvenc mesefigurás kis csörgőórára kel fel, mert most ez a menő.
Az ünnepek alatt azért nem mindennap fáradt el úgy, mint a szokásos hétköznapokon, volt 1-2 alkalom, hogy nem aludt délután (mert pl. 15 órára volt jegyünk a bábszínházba), de akkor este már max. 8-kor aludnia kellett, mert kicsit "tűrhetetlen" lett a viselkedése.
Nála a fáradtsággal egyenes arányban nő az eszetlen rohangálás, ugrálás, nyüzsgés, vagy éppen az érzelmileg felfokozottabb állapot (hisztisebb, puffogósabb stb.)
Szoktunk havonta 1-2szer nagy játszóházban tartani "levezetős", "eszetlenül ugrálós" délutánt tartani ilyen téli időszakban a kis barátaival, utána 8-kor úgy alszik kidőlve, mint a kisangyal :)
Kérdező: a kisfiad alvási mennyisége nekem kicsit kevésnek tűnik, de tudom, hogy abszolút alkatfüggő az alvásigény. Ha a gyermeked kipihent, kiegyensúlyozott, akkor ez van, nektek ezt dobta a gép :)
Változtatni csak abban az esetben kellene vagy lehetne, ha látnád, hogy fáradtabb vagy éppen izgágább, hisztisebb- különben az is lehet, hogy egyszerűen ő ilyen fajta.
Hétvégén délután esetleg megpróbálhatod azt is, hogy ha nem is alszik, de az ágyban pihenjen, nézegessen mesekönyvet stb.- ilyen csendespihenő, ejtőzés jellegűt- ha szerencséd van, akkor néha lenyomja az álom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!