Nektek is alszik hason a babátok?
A miénk már 7 hónapos, első perctől hason alszik. Már a születése napján tudta forgatni a fejét.
Egyszer láttam pár hetes korában, hogy arcra tette le a fejét. Álltam mellette és vártam, hogy mi történik. Néhány másodperc után felemelve és oldalra fordította.
Azóta se volt gond vele. Ha van légzésfigyelő és esetleges légzésleállás esetn tudjátok, ohgy mi a teendő, akkor nem lehet baj.
Két nagyobb gyerekem csak hason tudott aludni. Légzésfigyelőnk sem volt. Mikor kijött a védőnő, azt mondta, nyugodtan aludjon hason. Sőt, a kórházban a szülésfelkészítőn az egyik gyerekorvos is azt magyarázta, hogy mennyivel jobb, ha hason alszik a gyerek. Szóval erről megoszlanak a vélemények.
Ha aggódsz, javaslom, olvass utána a neten a hason altatásnak (ne csak itt a fórumon), vagy kérdezd meg más orvos/védőnő véleményét is.
utolsó vagyok,
azt nem írtam le, hogy én pont a bukás és a pukik miatt kezdtem el hason altatni és úgy kijöttek a büfik is, nem volt utána hasfájás sem. Persze bukott sokat hason is, de a tetra pelus beszívta, amikor megláttam, kicseréltem tisztára. Volt olyan is, hogy (de sosem alvás közben!) beleorrolt és szörcsögött, de a babák ösztönei nagyon erősek, azonnal forgatta a fejét, amennyir atudta és jelzett, hogy baj van. Megtörölgettem és rendben volt. Naponta 5-6 pelust cseréltem a feje alatt a bukás miatt, de sosem alvás közben, hanem előtte a kicsikínlódásnál jöttek ki. Nekünk is légzésfigyelőnk volt, az engem megnyugtatott éjjelre (reggelig alszik 4. héttől, szóval nem figyelgetem óránként). Ja és nekünk csak annyit mondott a védőnő, hogy a tetrát hajtsam jobban szét és szorítsam be a matrac mellé, hogy ne gyűrje a feje alá össze, de később már ki is szedte maga alól...
Mióta hazahoztuk a lányunkat a kórházból azóta hason altatjuk. Csak a babakocsiban tud hanyatt aludni egyébként a kapálódzó kezecskéivel, lábacdkáival 2 perc alatt felébreszti magát, ha véletlenül hanyatt alszik be.
Nyugi nem lesz semmi gond, főleg hogy még légzésfigyelőtök is van.
Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek, nagyon megnyugtattatok.
Régen úgy is volt, hogy a hason a jó, anyukám is mondta, most a kórházban nekünk azt mondták, hogy már az a bevett szokás több helyen, hogy oldalán fekve aludjon, mert akkor biztosan nem nyeli félre, ha bukik.
Szép ünnepeket és jó babázást mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!