9 hós baba miért tud csak teljes csendben aludni mikor az első 4 hónapban nem zavarta a zaj?
Mármint hogy miért kell arra szoktatni, hogy tudjon zajban aludni...? Az idegrendszere, ezért a percepciója is fejlődik - teljesen természetes, hogy míg egy egy-két hónapos gyerek zajban sem rezdül, egy féléves már észreveszi ezeket.
Mi pl. soha nem szoktattuk erre, mindig félhomályban, csendben fektettem le, eszembe nem volt zajhoz szoktatni. Kifejezetten azt akartuk, hogy a csendet szokja meg az ellazuláshoz. Mindig nagyon jó alvó volt. Arra nem ébred fel, ha a nappaliban beszélünk, és az ő ajtaja zárva, de mondjuk ha nekiállnék porszívózni, vagy habot verni, akkor nyilván felébredne.
Amúgy az is lehet, hogy most van egy olyan időszaka, amikor éberebb, és majd elmúlik.
Nekem rossz alvó gyerekem van, de azt megfigyeltem, hogyha zajban (nem ordító zenében csak mondjuk nyitott ablaknál vagy mosógép zajnál) alszik el, akkor pl megszólalhatok, ha teljes csendben alszik el, akkor egy pisszenésre is felkel. Esetleg próbáld ki ezt, hogy úgy aludjon el, hogy eleve legyen alapzaj.
A hosszú alvás titkát ne kérdezd..én még a rövidét is csak mostanában kezdem kapisgálni, pedig nem sokára 1 éves a gyerek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!