Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 9 hós baba miért tud csak...

9 hós baba miért tud csak teljes csendben aludni mikor az első 4 hónapban nem zavarta a zaj?

Figyelt kérdés
Már születésétől fogva szoktattuk, hogy zajban (beszélgetés, konyhai zajok, TV) tudjon aludni, de 5 hósan elkezdett érzékeny lenni rá. Most már ott tartunk, hogy csak lábujjhegyen lehet létezni a lakásban ha alszik akkor is kb 20-30 percet. Néha előfordul pont ebéd előtt, hogy 1,5 órát alszik és alig tud felébredni, még üvöltő rádióra, kihúzott ablakokra, felkapcsolt lámpákra se. Persze ha kint van babakocsiban csak a guruló árusok csilingelésére ébred fel, ilyenkor viszont nem zavarja a fűnyíró, illetve az építkezési zaj sem. De hát most csak esik-esik és nincs kinti fedett helyünk. Naponta 3-4x alszunk, de még nem tudtuk elérni, hogy inkább ebéd után legyen hosszú alvása. Ti hogy csináljátok?

2014. szept. 2. 08:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Mármint hogy miért kell arra szoktatni, hogy tudjon zajban aludni...? Az idegrendszere, ezért a percepciója is fejlődik - teljesen természetes, hogy míg egy egy-két hónapos gyerek zajban sem rezdül, egy féléves már észreveszi ezeket.

Mi pl. soha nem szoktattuk erre, mindig félhomályban, csendben fektettem le, eszembe nem volt zajhoz szoktatni. Kifejezetten azt akartuk, hogy a csendet szokja meg az ellazuláshoz. Mindig nagyon jó alvó volt. Arra nem ébred fel, ha a nappaliban beszélünk, és az ő ajtaja zárva, de mondjuk ha nekiállnék porszívózni, vagy habot verni, akkor nyilván felébredne.

Amúgy az is lehet, hogy most van egy olyan időszaka, amikor éberebb, és majd elmúlik.

2014. szept. 2. 09:02
 2/5 anonim ***** válasza:
vsz. nem alszik túl mélyen, talán fogzás miatt
2014. szept. 2. 09:35
 3/5 anonim ***** válasza:
én azt figyeltem meg,h. ez minden babánál eljön. a szomszéd anyuka mindig verte a mellét,h. az ő néhány hónapos gyereke üvöltő zene közben is alszik,mint a bunda. aztán most 10 hónapos és arra is felébred,ha beszélgetnek normál hangon a másik szobában. nálunk mondjuk fordítva volt. néhány hónaposan kellett settenkedni mellette,majd most, mikor 1,5 éves, lehet csörömpölni,beszélgetni,főzni,stb. nyaraláson még az üvöltő baba mellett is aludt. sztem ne aggódj,ez most egy ilyen korszak,tuti ki fogja nőni.
2014. szept. 2. 10:48
 4/5 petera6 ***** válasza:

Nekem rossz alvó gyerekem van, de azt megfigyeltem, hogyha zajban (nem ordító zenében csak mondjuk nyitott ablaknál vagy mosógép zajnál) alszik el, akkor pl megszólalhatok, ha teljes csendben alszik el, akkor egy pisszenésre is felkel. Esetleg próbáld ki ezt, hogy úgy aludjon el, hogy eleve legyen alapzaj.

A hosszú alvás titkát ne kérdezd..én még a rövidét is csak mostanában kezdem kapisgálni, pedig nem sokára 1 éves a gyerek :)

2014. szept. 2. 11:37
 5/5 Julie S ***** válasza:
Picikent a lanyunk is barmilyen zajban aludt, mint a bunda. Aztan erzekenyebb lett es az alvasanak bizonyos szakaszaiban nagyon konnyen felzavarja barmi. Azert teljes csend most sincs korulotte, mert napkozben az kivitelezhetetlen, de en igyekszem nem zajongani korulotte/mellette. Most 11 honaposan egy hosszu alvasa van napkozben es programtol fuggoen meg esetleg egy rovid feloras (az inkabb utkozben a hatamon a csatos hordozoban). Magatol alakitotta igy, nem mi szoktattuk. Kialakul majd nalatok is. Szerintem ne eroltesd a napi egyet, ha meg tobbszor akar aludni.
2014. szept. 2. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!