A védőnő és az orvos is mondta, hogy ne tegyem aludni hasra a babámat, mert, hogy több a bölcsőhalál? Viszont a 7 hetes lányom úgy tud a legjobban aludni.
Mindkét gyerekem hason aludt azóta, hogy hazahoztuk őket a kórházból.
Volt/van légzésfigyelőnk.
A doktornő a másodiknál nekem is mondta, hogy eleinte csak nappal tegyem néha hasra. Én nem hallgattam rá. Az első gyerekem korababa volt, vagyis nála még nagyobb volt a rizikó, mégis hason aludt.
Ha van légzésfigyelőtök tedd hasra nyugodtan.
Mi a fontosabb? Hogy a kicsi hogy alszik jobban(minden pici jobban alszik egyébként hason), és te többet tudj pihenni, vagy hogy a gyerekednek esélye se legyen a bölcsőhalálra? Arról már ne is beszéljünk, hogy ha egy hason lévő gyerek hirtelen bukik éjjel mikor alszol simán megfulladhat a saját hányásába ilyen picinek.
A te gyereked, te döntesz.
Én egyik gyerekemet se altattam hason, mindig kitámasztottam a hátát, és oldalt altattam, igy ha hirtelen váratlanul bukott is, akkor is szabadon voltak a légutai, és kifolyt simán a cucc.
azért hozzák összefüggésbe a bölcsőhalált a hason alvással,mert (most mondok egy nem tényszerű példát számokkal) 100-ból 60 halott csecsemőt hason találtak meg. de olyan statisztikát is hozhatnánk fel,h. 100-ból 80 halottat utcán találtak meg,így mindenki maradjon otthon.
ha a gyereknek úgy kényelmes, hadd aludjon hason. egészséges,időre született babának,vajmi kevés esélye van a bölcsőhalálra. ha nagyon izgulsz mégis,szerezz be egy légzésfigyelőt.
Ritka a bölcsőhalál, bár ez azt nem fogja megnyugtatni, akivel megtörténik. Én ezért használok légzésfigyelőt. Ha leáll a légzése, azt akkor se venném észre magamtól, ha mellette ülnék, mert alvás közben alig látszik, ahogy lélegzik.
Hason alvásnál nem minden baba érzékeli, ha belefúrja az arcát a matracba és így fulladhat meg (míg más babák elfordítják a fejüket, amint érzik, hogy kevés az oxigén). Háton meg bukhat/hányhat és belélegezheti, tehát az meg azért rizikós (így sajnos halt meg ismerős babája).
Önmagában a légzésfigyelő is csak jelezni tud, ezért érdemes tanfolyamra elmenni, hogy tudja az ember, mi a teendő vészhelyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!