Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit csináljak a kisággyal?

Mit csináljak a kisággyal?

Figyelt kérdés

eleinte köztünk aludt a lányom, ez jó is volt, könnyű volt vele így éjjel, meg amúgy sem akart a kiságyba elaludni, ha fejre álltam se :-) . kb 5-6 hónapos volt amikor a kiságyat egyik oladala nélkül odatettük az ágyunk mellé. akkor már ott aludt, semmi perc alatt átszokott. most 8 hónapos és mászik, feláll stb. ez azt hozta magával, hogy nem tudom megcsinálni azt, hogy este letszem és alszik és kész, mert ha nem alszik akkor elmászik és hajlamos leesni az ágyról. (ez a nappali alvásra is vonatkozik) sokáig kell altatni és utána is fel-fel ébred és egyből elmászik.

Visszategyem-e a kiságy oldalát és majd lesz valami? Kinek milyen tapasztalata van?

2014. máj. 20. 21:32
 1/3 anonim ***** válasza:
32%

Én le se szedtem volna, vissza tenném és szépen betenném jó éjt simi puszi állatka cumi ott hagynám, 2 perc múlva vissza, ugyan ez a rituálé, megint ki és egyre növelni a két bemenetel közötti időt, az első pár nap nehéz de hamar megszokja, én is ezt csináltam, mikor már a hátam nem birta az órákon át tarto ringatasokat, ha gondolod irj üzit...

és mielőtt bárki támadna azért nem vagyok rossz anya, mert megtanitottam nekik h kell elaludni, imádnak én is őket

2014. máj. 20. 21:45
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem kellett volna leszedni, tedd vissza. Nem feltétlen fog neki tetszeni, de ezt is meg kell szokni. Mozgásfejlődésben van, emiatt nyugtalanabb izgágább lehet. Ha elmászik tedd vissza, simogasd stb.
2014. máj. 20. 21:55
 3/3 xStefix ***** válasza:
0%

Az is egy lehetőség, ha rácsok közé teszed, hogy kvázi azok nyugtassák őt le alvás előtt.. kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Szerintem nem az, legalábbis nem az értelmesebb fajtából való ötlet, mert a tárgyi környezet nem tudja eléggé megnyugtatni az épp ezerrel pörgő gyereket. ;)

Az alvás előtt rituálé segíthet, bár szerintem te leszel a kulcs: ha te le tudod őt nyugtatni, akkor el fog tudni aludni. A lenyugtatás alatt nem feltétlenül értek aktív munkát, bőven elég lehet az is, ha AKKOR teszed le aludni, amikor jó eséllyel elég álmos lesz hozzá és kellően NYUGODT maradsz akkor is, ha mégsem akarózik neki elaludni.

Nem vagyok egy húde tapasztalt anyuka a magam két gyerekével és 6 évnyi tudásával, de azt már régen megtanultam, hogy a türelem sokkal jobban kifizetődik, mint a kényszerítő erőszak. A babád éppen ezerrel fejlődik, állandóan mozgásban van, ami teljesen természetes. De erre az élettani helyzetre (szerintem) nem az a jó reakció, hogy keretek közé szorítod őt, főleg nem, hogy magára hagyod, hanem az, ha segítesz neki kikapcsolni. Tudd, hogy ezek a belső feszültségoldó rendszerek még sokáig nem fognak tudni maguktól működni; neked kell segítened a babádnak addig, amíg az idegrendszere képes lesz kontrollálni a belső viszonyait!

2014. máj. 20. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!