Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Fel evesen ejjeli kelesnel...

Fel evesen ejjeli kelesnel mar kinalhatom vizzel szopi helyett?

Figyelt kérdés
Sulya boven megvan, 9kg, szerintem nem kene ejjel enni. Nagyon sokaig 1x szopizott ejjel. Most mar nappal 2x eszik fozeleket, foleg nem lenne indokolt az ejjeli keles, de epp az ellenkezoje tortent es mar 3x kel. Nem az zavar, h kelni kell hozza, nem akarom sirni hagyni, csak az evesrol szoktatnam le. Szerintetek ilyenkor mar szabad? Vagy meg korai?
2014. máj. 9. 09:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Még korai szerintem. Az én 10 hós kisfiam mostanàban 5x kel éjjel. Nàlunk a fogzàs végett ébred sokszor. Valószínű,h nàlatok is ez az ébredések oka,de lehet melege van vagy a mozgàs fejlődés...ő még éhes éjjel és ha csak vizet adsz neki többször fog ébredni.
2014. máj. 9. 10:38
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Miért lenne már egy fél éves gyereknek korai, ha éjjel nem eszik? Miért ne tudná egy fél éves gyerek átaludni az éjszakát úgy, hogy nem kell fel enni?

Simán kibírja egy fél éves gyerek evés nélkül az éjszakát.

Attól első, hogy a te gyereked ennyiszer felkel éjjel, attól még gyerek és gyerek közt is van különbség. És igen is van olyan fél éves baba, akinek már nem kell éjjel felkelni enni, mert este jól lakik és alszik reggelig. A fiamnál ez egészen konkrétan 3 hónapos korban jött el. Ő azóta alussza át az egész éjszakát. Tehát nem volt éhes éjjel.

Ha kérdező úgy látod, hogy már nem igényli az éjszakai evést, akkor nem kell etetni. Akkor valószínűleg más miatt kel, nem az éhség miatt. Ha pedig vízzel itatod, akkor meg ahhoz szokik hozzá, akkor meg nem ennivalóért kel, hanem a vízért. Szóval tök mindegy.

Ha ő kel és elfogadja az ennivalót, mert éhes, akkor hiába már fél éves, enni kell neki adni.

Ha ezt már nem igényli, ha megnyugtatod, megszereted és visszaalszik, mert nem az éhség miatt kelt fel, akkor nem kell neki enni adni.

De ezt ne te döntsd el, hogy korai vagy nem korai. Ezt majd a babád érzi, hogy mikor jön el annak az ideje, hogy ő egyhuzamban evés nélkül át tudja aludni az éjszakát.

2014. máj. 9. 12:17
 3/8 A kérdező kommentje:
Ejjel, ha kel, automatikusan mellre szoktam tenni, ott bealszik es vissza az agyba. Nappal csak evesre hasznalja a cicit, nem alszik be rajta. Nappal ugy altatom, h az olembe veszem egy cumival es mar alszik is. Azt mar probaltam, h ha ejjel felebred, akkor ot a kisagyban beteszem neki a cumit, de az nem eleg. Akkor vegyem az olembe a cumival, es probaljam ki, h visszaalszik-e? Ezt vegulis meg nem probaltam.
2014. máj. 9. 13:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Altalaban ki sem nyitja a szemet, csak kinyomja magat es nyafog.
2014. máj. 9. 13:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Próbáld meg a cumit és az öledbe vevést. Ha úgy visszaalszik, akkor megnyugtatásra volt szüksége és nem éhes.
2014. máj. 9. 17:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Ma kiprobalom, holnap beszamolok. :)
2014. máj. 9. 20:27
 7/8 anonim ***** válasza:
66%

Nem éhes, nem ennivalót akar, hanem anyaközelséget és cicizést. Ez HATALMAS különbség, amit sokan nem látnak, vagy nem akarnak elfogadni. Mint írod, fel sem ébred jóformán csak a biztonságot keresi, és ha megvan a cici meg az anyaillat, akkor alszik tovább.

Nem venném el ezt tőle.

Nálunk 2 éves múlt a kicsi, de van hogy még éjjel megébred egy cicire. Kettőt szív belőle, és már fordul is el, alszik tovább.

Én nem csinálok az ilyesmiből gondot.

2014. máj. 10. 00:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem mukodott. Nem kellett a viz, cicit akart, megkapta. :) Es ugy ereztem sokat is evett.
2014. máj. 10. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!