Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Kevés alvás, vagy elég neki?

Kevés alvás, vagy elég neki?

Figyelt kérdés

Fél évesem napi 3-szor 20-30 percet alszik csak. Fáradt, mert dörgöli a szemét, temeti a kis arcát a dolgokba, de nem akar többet aludni. Már sötét szobában is próbáltam, hátha úgy többet alszik, mert az estékkel nincs gondunk. 12-13 órát végigalussza.

Ez normális, vagy próbáljam valahogy mégis elaltatni? Nem hiszem, hogy ennyi idő alatt ki tudja pihenni magát rendesen.

2014. máj. 8. 06:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha nem nyűgös, akkor elég neki ennyi napközbeni alvás. Éjjel kialussza magát.
2014. máj. 8. 06:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem is 6 hónapos és napközben alszik kb. 4 órát, éjjel kb. 10 órát. Fél 8 -8 körül ébred reggel, de délre elfárad viszont az istenért nem akarna ebéd után aludni pedig ragad le a szeme. Én ilyenkor szoktam vele sétálni és így alszik a babakocsiban én pedig leülök és olvasgatok. Viszont ez csak akkor működik ha van teraszotok vagy ha szép az idő. De ez vált be. Amúgy ez kb. 2 hete van, mert előtte szépen aludt a kiságyában ha letettem, de most teljesen fel van pörögve, és azt hiszi ha alszik akkor meg áll a világ forgása. :D
2014. máj. 8. 06:53
 3/4 A kérdező kommentje:

Hát igazából nem mindig nyűgös, csak ritkán. De látszik rajta, hogy tudna aludni ha akarna.

Rengeteget van a levegőn, kertesházban lakunk, nagyrészt kinn is alszik, ha jó az idő. Ennek ellenére így is felkel.

De ezek szerint nem probléma. Ha nagyon álmos, úgyis elalszik majd, nem? :)

2014. máj. 8. 07:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Ennyi idősen az én lányom is ennyit aludt. Viszont ha már nagyon álmos volt akkor irtózatos sírásba kezdett és akkor meg azért nem aludt.

Neki ált. elég volt ennyi alvás mert jókedvűen kelt fel az esetek 90 %-ában.

Most 14 hónapos és délben alszik max. egy órát.

Ha nem álmos úgysem fogja magát hagyni elaltatni. Lehet, hogy fogzik és az zavar bele az alvásába. Annak örülj, hogy éjszaka szépen alszik.

Én hagytam, hogy magának alakítsa, kivéve amikor a napi 2-ről egy alvásra kellett átállni, az azért nehezebben ment.

2014. máj. 13. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!