Két év körüli gyermeked miben alszik? Hány fok van a gyerekszobában?
a rugiban melege van a kisfiamnak,a kétrészesben meg reggelre kint van a dereka... a hálózsákot nem viseli el,rendes gyerektakarója van
amúgy állandó 24-25 fok van nálunk.
Max 18 fok van nalunk, es eszrevettem, hogy ejszaka lehül, 16-17 fokra saccolom.
A gyerekeink 1 es 5 evesek. A pici rugdalozoban es hosszu ujju bodyban alszik, es egy vastagabb gyerektakaroval (ami a mi paplanunknal vakonyabb). A nagy hosszu ujju pizsamafelsöben es hosszunadragos pizsamaban, es egyebkent en is, csak a felsö rövidujju, es paplannal takarozva sztem ez igy komfortos, jo erzes.
Kis idöbe tellett, mig igy kitapasztaltam, mi lenne a picinek a legjobb. A 2 reszes pizsivel mi is igy jartunk, a halozsakot a forgolaszas közben es felkeleskor az agyban lepegeteskor sztem is zavarja. Vegül az alapjan döntöttem, h kicsit több legyen rajta, mint rajtam.
A Body nem tul vastag (egy korabbi vastagabban izzadt), de nem is tul vekony.
Nalunk arra is gondolni kell, h amikor lehül a levegö ejszaka es ha kitakarozik, akkor se fazzon. Egyebkent ugy tudom, a haloszobaban alvaskor az allando 18 fok lenne idealis.
17 hónapos a lányom. A kezdetektől hálózsákban altatom. Mostanság 18-19 fok van nálunk, éjjelente zokni, nadrág, hosszú ujjú body és egy hosszú ujjú vékony felső van rajta3 a hálózsák.
Van egy polár plédje is, de az általában nincs rajta, mániája a fejére húzni, így neki ez az alvórongya.
Babakrol, tehat csecsemökröl szol az ajanlas, tehat 2 eves kisgyereknel nyilvan nem kell ennyire ovatosan:
"Míg a magyar szakirodalom 20-21 fokot javasol, addig tőlünk nyugatabbra 18-19 fokot jelölnek meg optimálisnak az alváshoz."
(Engem egyebkent itt le szoktak pontozni, hogy "tulöltöztetem", itt meg a keves hömersekletet biztositok között kötöttem ki.. :D )
2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!