Mit csinálsz ha 2.5ev körüli gyermeked rendszeresen, kinlódva, alszik délbe? Erölteted az alvast, vagy hagyod nem aludni?
Én nem altatom már délben. Nyáron és ősszel déltől három óràig csak ment a szenvedés. Nem aludt el vagy ha igen akkor este éjfélig fennt volt.
Én azóta inkább nem teszem le délben aludni. Most 2,5 éves.
Én nem erőltetném, ha látszik rajta, hogy nem kell már neki.
Az én kisfiam 22 hónapos, az utóbbi időben egyre gyakrabban előfordul, hogy reggel picit tovább alszik a szokásosnál, és ilyenkor délután egyáltalán nem álmos, olyankor nem is erőltetem az alvást, és nagyon jól elvan így estig. Ilyenkor az esti altatás is gyorsabban megy. A délelőtti alvást is nagyon korán elhagyta. Szerintem nagyon különböző a gyerekek alvásigénye (ahogy a felnőtteké is), felesleges rájuk erőltetni valami meghatározott sémát, ha nekik nem arra van igényük.
kikell tapasztalni hogy ha nem teszed le akkor hogyam bírja és este 20.00 kor leteszed szpéen elalszik e
én semmiképpen sem erőltetném ha van rá mód és nem jár bőlcsibe.de 20.00 kor alvás mindenképpen a késői fekvést ne szabad engedni nálunk már sulisok és szépen elalszanak az ikrek este 20.00 kor
nekem van kis alvásigényű gyerekem is aki már hajnalban ott kukorékol.ezt egyszerüen elkell fogadni.ő sosem aludt sokat még kicsinek sem út közben pláne nem a babakocsiban max 10 percre pilledt el de akkor úgy rezzent fel mint aki bűnt követett el.
Mikor hogy. Ha lattam rajta,hogy almos,de hisztizett,akkor kinkeservesen is,de elaltattam,mert ha nem aludt volna,akkor az egesz napja ilyen nyuffogos lett volna.
Ha azt lattam,hogy egyaltalan nem almos,inkabb jatszana,es nem volt hisztis,akkor nem tettem le delben aludni,viszont akkor este 6-7 fele mar durva hisztik voltak.
Utana meg mintha elvagtak volna. Most ot eves,es ha teheti delben mindig alszik:)
38hkm
Javaslom, hogy ha rácsos kiságyban van, akkor itt az ideje, hogy kiemelj pár rácsot, hogy ki-be tudjon mászkálni. Ezzel a "börtön effektus" megszűnik, bár olyankor is megjelenik a gyerek váratlanul a másik szobában, amikor nem számítasz rá.
Délután meseolvasás a kiságyban, érdemes fél órát rászánni. Annyit kell csak megkövetelni, hogy szépen fekve hallgassa a meséket.
Ha elalszik, akkor hagyni aludni, úgyis ki tud mászni a kiságyból, amikor akar.
Ha nem alszik el a fél órás mese végére, akkor nem álmos, ilyenkor lehet engedni felkelni, és játszani.
Pozitív eredmény volt nálunk, hogy a gyerek néha olyankor magától elment lepihenni (2 évesen), amikor fáradt volt.
De a dolog működik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!