Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Van akinek magától szokott le...

Van akinek magától szokott le cicin altatásról a babája? És ha igen, mikor?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsi vagyok reménykedhetek-e esetleg én is ebben. :) Párszor próbáltam máshogy altatni, de az az igazság, hogy a cicin altatás nekem teljesen megfelelő módszer... most még... de azért nem szeretném "örökre" ezt csinálni.

Arra mindig ügyelek, hogy még kicsit félálomban legyen mikor leteszem, hogy azért valamennyire szokja az ágyban elalvást. Van aki így altatott és aztán magától szokott le a baba?

(9 hónapos)

2014. ápr. 2. 10:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Semmi gond nelkul atszokott, addig csak cicin aludt es nappal is igeny szerint. En eldontottem magamban, hogy innentol kezdve nincs tobb cici es kesz, nem is kerte utana. De 20 honapos koraban volt es ugy ment, hogy maskor sem kapott mar cicit. 9 honaposan en meg nem vennem el tole.
2014. ápr. 2. 12:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem 7hos es cicn alszik el. Azert arra szamithatsz sztem h.kb.1,5-2 eves koraig igy lesz. Elotte csak ha Te valtoztatsz O sztem hamarabb magatol nem igenyli majd. Legalabbis en igy "tervezem".

De engem is erdekelnenek a valaszok :)

2014. ápr. 6. 14:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem mindkettő magától szokott le a cicin elalvásról 1 éves kora környékén. A fiammal ezzel párhuzamosan abba is hagytuk a szoptatást, a lányomat (ő a kisebbik) még szoptattam néhány hónapig, de amikor már stabilan el tudott aludni nélküle, onnantól nem engedtem, hogy elaludjon rajta.

Hogy ez mennyire múlt rajtam, és mennyire volt szerencsém, fogalmam sincs. Én is ismerek olyanokat, akiknél a 2 év körüli gyerek még cicin alszik el, de nekik látszólag teljesen jól megfelel ez az állapot, én pedig nagyon nem szerettem volna így csinálni, ezért lehet, hogy indirekt módon is a leszokás felé terelgettem a gyerekeimet. Nekem az a tapasztalatom saját magamnál és az ismerőseim között is, hogy 1-1,5 között a legtöbb kisgyerek egyre kevésbé mutat érdeklődést a cici iránt, és ha nem szeretnéd évekig szoptatni, ilyenkor nagyon könnyen el lehet kapni a megfelelő pillanatot, amikor különösebb nehézség nélkül le lehet szoktatni.

2014. ápr. 7. 13:50
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Egy éves koráig semmiképp nem akarom elvenni tőle, csak eszembe jutott, hogy vajon hogy lesz később. Pont olyasmire gondoltam, mint amit 3-as válaszoló írt, hogy ha nem is teljesen magától hagyja el, de lesz talán olyan időszak amikor nagyobb probléma nélkül át tudom szoktatni a sima összebújásra vagy ilyesmi. :)

Nno majd meglátjuk. :)

Köszi még egyszer!

2014. ápr. 10. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!