Hogyan altassan a babám ezek után?
A babám eddig sehol nem tudott egyedül elaludni, egy hete viszont azt vettük észre, hogy ha ott van velünk a nagyszobában, a tv zúg, és mi is ott jövünk-megyünk, egyszer csak elalszik, annyit kell csinálnom, amikor el kezd nyöszörögni, hogy a cumit visszateszem a szájába, és alszik is. Ezt szeretnénk átültetni az ágyban való elalvásra, de nem tudjuk, hogy hogyan fogjunk hozzá, mert ezek szerint képes egyedül elaludni, csak nem az ágyban. Milyen lépcsőfokokon keresztül tudnánk ezt megcsinálni? Próbáltuk, hogy betettük az ágyba, hogy elalszik, de csak sírt, és annyira sírt már, hogy kihányta a vacsorát, szval ez nem jó ötlet.
Nagyon hálás lennék a segítségekért, mert ha most nem állunk át, szerintem akkor már sosem három éves koráig.
Most 7 hónapos a lányom. Köszönöm előre is!
Az én fiam 9hónapos lesz, nekünk időszakok voltak, amikor nagyon nehezen ment az elalvás! Én az ágya mellé feküdtem és betettem a kezem, simogattam. Nálunk ez èjszaka is be szokott jönni, amikor nagyon nem akar visszafeküdni. Persze vannak napok (fogzáskor), amikor minden reménytelen! Ringatom, ciciztetem, simogatom és 1óra míg elalszik.
Azt tudom javasolni, amit nekem javasolt a gyermekorvos, hogy feküdj mellé, tegyél az ágya mellé egy matracot magadnak és maradjon is ott az első éjszakára, ha felkel lásson és tudja, hogy biztonságban van. Második nap én hajnalban bementem a saját ágyamba. Minden nap rövidítettem valamennyivel. Lehet, hogy nálatok hosszabb időre lesz szükség. Mostanra nem fekszem oda, csak ha éjjel valami miatt nagy sírás van. Ez 2-3hetente 1x fordul elő.
Nem lesz könnyű, de kitartás!
Próbálj mellé feküdni, simogasd a talpát, tenyerét, közben halkan énekelj, dünnyögj,mondókázz! Aztán imitáld te is az alvást, szuszogj mélyeket - s ebben a monoton, megszokott helyzetben egyre hamarabb alszik el.
Szerintem nem jó hozzászoktatni ahhoz, hogy a nappali zajaiban aludjon el, ha van csendes szobája is.
Kezdetben időigényes, hogy te is lefeküdj mellé,vagy ott ülj a kiságy mellett, fogd a kezét, de később megtérül, hogy rövid időn belül el tudod altatni. Aztán kilopózol, nem kell átcipelni az ágyába.
Mi kb ilyen korban dobtuk ki a kiságyat, vettünk egy 10 cm vastag szivacsot, azon aludt, nem érezte magát bezárva, ha felébredt, ki tudott totyogni akadály nélkül, s mellé tudtunk feküdni altatáskor, s nem volt baj, ha véletlenül legurult, bár körbe bástyáztuk ezzel-azzal.
Persze nem jól fűtött lakásban ezt nehezebb megoldani.
Meg nem sötétben altattunk, valami pici, derengő világítás volt.
Most már 5 éves, és délben ugyanilyen módszerrel könnyű elaltatni. 10 perc, és már lopózhatok is ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!