Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Fogzás miatt állandóan felébre...

Fogzás miatt állandóan felébred. Nálatok is ennyire durva?

Figyelt kérdés

Nyugtassatok meg, nem csak én vagyok az egyetlen anya, akinek éjjel sokszor felkel a babája.

10 hónaposom 4-5-ször tutira felsír. Alszik szépen, aztán egyszer csak elkezd sírni, még csukott szemmel. Nagyon nehezen magam mellé fektetve tudom csak megnyugtatni.

Átrakom én a kiságyba, de olyan hajnali 1 után már annyira fáradt vagyok, hogy inkább összebújok vele és így legalább tudok valamit aludni.

Férjem persze jön azzal, hogy már rég meg kellett volna tanítani egyedül elaludni mert azt olvasta így nem fog felébredni éjszaka, vagy ha felébred akkor egyedül visszaalszik. És csak hajtja és hajtja és én rontom el a gyereket és ezért vagyok ennyire fáradt stb.

Este 8-kor teszem le aludni, onnantól kezdve 3-4szer felébred. Hajnali 1 körül már magam mellé teszem mert már nem bírom a felkelést, de még így is ugrálni kell körülötte, hol cicire teszem, hogy hozzábújok, hol símogatom, mikor mi jön be. És csak így, legalább egy kicsit tudok aludni.

Egyébként most 4 fog jön egyszerre, 3 már áttörte a felszínt.

Más is van hasonlóan? Tényleg én szivatom meg magam? Mit csináljak? Ne vegyem fel ha sír a fájdalomtól?

2014. márc. 13. 08:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én meg azt kérdezném meg, hogy a férjed miért csak kritizál? Akkor tanítsa meg ő, ha neki olyan jól megy. Nagyon az jön le, hogy ő nem kel fel egyszer sem éjszaka, csak osztja az észt, hogy így meg úgy kellene. Próbálja meg akkor ő, az ő gyereke is, nem csak a tiéd.

Nem értem az ilyen férjeket.

Az én fiam ma egész éjjel fent volt, mert meg van fázva, és nem tud aludni. A férjem ugyanúgy segített, nem átvonult valahová aludni, és kritizált, hogy miért nem alszik a gyerek. Érthetetlen.

2014. márc. 13. 12:36
 12/16 A kérdező kommentje:

2-es nem pontoztalak le. Hasznos volt a tanácsod nagyon is. Átgondolom, de még most jelenleg úgy gondolom, inkább mégsem adok neki. Voltak durva esetek, amikor bizony adtam volna fájdalomcsillapítót, de jelen pillanatban inkább csak nyűgös, "semmi sem jó", sírdogálós. Illetve amikor felsír, sokszor könnyen visszaalszik.

És már eleve fájdalomcsillapítóval nem akarom kezdeni az éjszakát.

De a homeós bogyókat lehet kipróbálom, hátha az segít.

2014. márc. 13. 13:59
 13/16 A kérdező kommentje:

A férjem pedig segítene...csak neki sokkal nehezebb mint nekem (nem ébred fel a sírásra, ha éjjel felébresztik azt sem tudja hol van, nem tudja olyan könnyen visszanyugtatni a gyereket) ezért inkább én csinálom, az éjszakát úgyis én viszem és magamnak teszek szívességet ha én altatom. De a tegnapi beszéde tényleg kioktatás jellegű volt. Ő elaltatta majd fél óra múlva felébredt a baba és nekem 1 órámba telt újra elaltatni, és míg szenvedtem, ő oktatott, hogy miért nem tanítom meg inkább magától elaludni a gyereket. Mert a múlt héten ő vigyázott rá és nappal milyen jól aludt és óramű pontossággal, ezért biztosan én csinálom rosszul az éjszakákat. Meg hogy ringatva altatjuk el mikor mások meg csak leteszik, elköszönnek tőle és kimennek. Pont ez hiányzott amikor amúgy is elég kikészült voltam...annyira unom már, hogy mindig én vagyok a sz*ranya.

A pólót kipróbálom, régebben próbáltam már de nem jött be, hátha azóta bejön.

Egyébként biztosan egy kis szeparációs szorongás és hiszti is van benne, mert mikor bemegyek sokszor már áll a kiságyban és kéri fel magát a karomba...mintha rosszat álmodott volna és anya-nyugtatásra vágynak.

De akkor sincs jobb ötletem, nyugtatgatom, összebújok vele, ringatom, esetleg homeós bogyók.

2014. márc. 13. 14:09
 14/16 anonim ***** válasza:
szerintem mindent nagyon jól csinálsz, az a helyzet, hogy a gyerekek nem egyformák, igen van olyan akit csak letesznek és alszik (első gyerekem), és van akit nem lehet csak úgy letenni, mert nem is marad úgy. a 2. gyerekem már 6 hónaposan mászni tudott és felhúzta magát a kiságyon bármilyen fáradt is volt, ő fekve csak úgy nem is maradt meg...neki segíteni kellett, mert mintha félt volna, hogy valamiről lemarad, na a fogzáskor meg teljes káosz volt az altatás. de ő ilyen volt. a harmadik gyerekre már meg voltunk edződve ő keveréke volt az első kettő altatási szokásainak. 1-2szer felkelt éjszaka, fogzáskor kicsit nyöszörgősebb volt,DE az a helyzet, szerintem nagyon okosan tettem, nem hallgattam senkire, és valóban...mindhárom gyereknél a helyzet magától megoldódott egy idő után, ahogy nőnek, okosodnak és lassan maguktól elaludtak.mire óvodába mentek már rég átaludták az éjszakákat. meg fog oldódni....nyugi, kitartás
2014. márc. 14. 11:55
 15/16 A kérdező kommentje:

Javaslatotokra tegnap előálltam a férjemnek, hogy altasson ő és vigye az eéjszakát ő. Azt csinál amit akar, hagyhatja sírni, felveheti, amit csak akar én pedig nem fogok átmenni. Hát eléggé kiakadt. Azt mondta, hogy én már megcsináltam ilyennek (magyarul elrontottam) és ő ezt pár nap alatt nem tudná helyrehozni, több hét vagy hónap munkája lenne. Azt is mondta, hogy úgysem bírnám ki, hogy át ne jöjjek. És még azt is, hogy ez nekem egy akkora pofon lenne (mármint hogy ő "megszenvedteti" a babát), hogy a házasságunk tönkremenne benne.

Na ezen nagyon felhúztam magam, hogy most akkor mik ezek a kifogások mikor eddig csak oktatott és én csak 2 ok miatt nem vontam bele az éjszakákba, hogy legalább ő aludhasson és a babának is gyorsabb/egyszerűbb így. A folyamatos oktatások hatására most át akarom adni neki, erre meg mintha kifogásokat keresne.

Közben a baba kezdett nyűgös lenni, fürdettünk és kezdtük az altatást. Végül úgy alakult, hogy én altattam el. Kb 1,5 óra után kezdődtek az ébredések. A férjem akkor már azt mondta, menjek én hozzá és csináljuk ahogy eddig. Sajnos a baba belázasodott, folyt az orra, valami hihetetlen sokszor kelt, brutálisan üvöltött. Hajnali 2-kor és 5-kor hívtam át a férjem segíteni kicsit, mikor én elmentem aludni 1-1 órára. Őszintén megmondom Nektek, bírtam volna én ha nagyon akarom, de valahogy úgy voltam vele, hogy vegyen ő is ki egy részt az éjjeli ügyeletből és akkor végre látja, hogy nem lehet úgy betartani az elméleteket, ahogyan a könyvben le van írva. Most pl fogzás és betegség együtt, esélyem sincs még csak letenni sem a gyereket.

Ma mindenki hulla, a férjem különösen fáradt, fáj a feje, sajognak a csontjai, hát igen a fáradtság. A baba is eléggé nyűgös, meglátjuk este sikerül-e kicsit jobban megbeszélnünk a dolgokat.

2014. márc. 14. 16:59
 16/16 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt/ van időnként, amikor jön ismét a fog.

VIBURCOL kúp!

Tényleg csodákra képes, próbáld ki, homeós, nem gyógyszer.

És kitartás! A férjed meg menjen a sunyiba, segíthetne inkább a nehezebb éjszakákon, nem csak osztani kell az eszet. :) Bocs. :)

2014. márc. 15. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!