Mennyi idő alatt tudom beszoktatni a babámat az ágyába?
Nemrég múlt 2 hós és csak ringatva alszik el. Ezzel még nem is lenne gondom. Eddig elringattam, megvártam míg mélyen alszik és beraktam az ágyába. De most már azt sem tudom, ha lerakom 5-10p és felébred. Megcsináljuk úgy a kiságyát, h a mienk mellé tesszük és leszedjük az oldalát, így mellé tudok feküdni nappal is. Akinek van ilyen tapasztalata megosztaná velem, h kb. mennyi idő alatt sikerült átszoktatni az ágyába, úgy, h később már el is aludt ott egyedül?
Olyan válaszoktól kíméljetek, hogy "már az elejétől ott kellett volna altatni". KÖszi!
Szerintem babafüggő. A másik meg, hogy nem az ágyával van a gondja, hanem vágyik a testközelségedre, neki te jelented még az életet, mivel nem rég még mindig benned volt, veled volt....
Én úgy csináltam, hogy mikor napközben láttam, hogy álmos, betettem az ágyába, és először mellette maradtam. Ha nyöszörgött, simogattam. Ha sírt, kivetem, amíg megnyugodott, és visszatettem. Amíg nagyon nem ment, erre már nem emlékszem, meddig, addig nem erőltettem, kendőben rajtam volt szinte egész nap. Szóval a fokozatosság fontos, meg figyelembe venni az ő igényeit.
Mikor már együttműködő volt, onnantól pár hét alatt értük el, hogy betettem az ágyába, kijöttem a szobájából, ő meg egyedül elaludt.
Ha éjszaka sírni kezdett és etetés után nem aludt vissza az ágyában, magam mellé vettem. Ez magától egyre később jött el, vagyis egyre többet aludt az ágyában.
Mikor már éjszaka nem evett, akkor ha sírt, átvittem mellém.
Most 4 éves lesz, elalszik mese után egyedül. Éjszaka, vagy hajnalban felébred és átjön hozzánk, mellém bújik.
Ezzel én így elégedett vagyok, és szerintem a kicsi is:)
Nekünk is ringatva aludt el, csak mi bölcsőben ringattuk. Van egy könyv, ami azt írja, hogy 10-15 percig szabad hagyni sírni a babát. Mi úgy csináltuk, hogy betettük a kiságyába, 10 percig sírt (közben én is, mert a szívem szakadt meg. De a gyermeknevelésben a férjem az ész, én a szív :) ) Aztán bementem, megsimogattam, megpusziltam, megnyugtattam, hogy nincs semmi baj, jó helyen van, itt vagyok. 1 órán keresztül ment ez így. 1x fel is vettem. Nekünk így kb 1 hét alatt átszokott, vagy talán még kevesebb alatt is.
Sok sikert nektek is!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!