Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért alszik hason tovább...

Miért alszik hason tovább mint másként?

Figyelt kérdés

Babám 6 hónapos. Pár napja elkezdtem szokatni arra, hogy napközben hason aludjon (hogy ne lapuljon tovább a fejecskéje). Előtte az oldalán aludt, azt szerette pici kora óta, és még este is (átalussza) az oldalán alszik, meg elfordul a hátára majd később vissza, ahogy neki jó. Éjjelre nem akarom még hason altatni.

Viszont mióta hason altatom, többet alszik. Eddig az oldalán fél-3/4 órákat aludt max, hason pedig másfél órákat alszik. Miért van ez?

Köszönöm.

2014. febr. 7. 17:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem akarod hason altatni? Egyébként valószínűleg kényelmesebb neki, ezért alszik többet.
2014. febr. 7. 17:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom is hason sokkal tovább és nyugodtabban aludt. Szerintem kényelmesebb nekik, és ha még megvan a Moro-reflex a piciknek, amikor álmukban összerezzennek, az pl hason nem működik...

Egyébként én sem szerettem volna hason altatni a (bölcsőhalál statisztikák miatt ugyebár) de voltak napok, amikor egyszerűen fél óránként felébredt és akkor hasra raktam, és onnantól nyugodtan aludt.

Egyébként a hasfájósak, akkor is jobb, ha hason fekszenek. Gondolom már elkezdtétek a hozzátáplálást, az új étel is okozhatnak kellemetlenségeket.

Szóval a lényeg, hogy nagyjából tök mindegy, hogy én mit akartam, amint át tudott fordulni, onnantól csak ás kizárólag hason aludt (6 hónapos kortól). Egyszerűen kényelmesebb neki, hadd aludjon úgy... :)

2014. febr. 7. 18:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen sok baba hason szeret a legjobban aludni. Mi 5 napos korától hason altattuk, semmi baja nincs. Félévesen meg aztán már nyugodtan altathatod hason is, főképp ha neki úgy a kényelmes.
2014. febr. 7. 18:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem is kényelmesebben fekszik, és a kis pocakjának is jobb. Ha nem süppedős a matracotok, és nincs alatta semmi olyan, amibe belenyomódna a kis arca, akkor éjszakára is tedd hasra nyugodtan. Ha légzésfigyelő van, akkor pláne!
2014. febr. 7. 19:14
 5/5 xStefix ***** válasza:

A pocakodban is rendre oda tudott bújni arccal-fejjel valamilyen részedhez, és ha hordozod, akkor is láthatod, hogy milyen jókat szunyál arccal-testtel feléd. :)

A legtöbb ember ösztönösen a biztonság felé fordulva alszik; de arccal felfelé vagyis háton az ember ki van szolgáltatva a külvilág veszélyeinek, legalábbis eredendően. Épp ezért a legtöbben hason vagy oldalt fekve szunyálnak, nem hanyatt.

A 6 éves lányom a mai napig rendre felkúszik az ágytámláig a fejével, annyira igényli ezt a fajta érzést.

2014. febr. 7. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!