Miért alszik hason tovább mint másként?
Babám 6 hónapos. Pár napja elkezdtem szokatni arra, hogy napközben hason aludjon (hogy ne lapuljon tovább a fejecskéje). Előtte az oldalán aludt, azt szerette pici kora óta, és még este is (átalussza) az oldalán alszik, meg elfordul a hátára majd később vissza, ahogy neki jó. Éjjelre nem akarom még hason altatni.
Viszont mióta hason altatom, többet alszik. Eddig az oldalán fél-3/4 órákat aludt max, hason pedig másfél órákat alszik. Miért van ez?
Köszönöm.
Az én lányom is hason sokkal tovább és nyugodtabban aludt. Szerintem kényelmesebb nekik, és ha még megvan a Moro-reflex a piciknek, amikor álmukban összerezzennek, az pl hason nem működik...
Egyébként én sem szerettem volna hason altatni a (bölcsőhalál statisztikák miatt ugyebár) de voltak napok, amikor egyszerűen fél óránként felébredt és akkor hasra raktam, és onnantól nyugodtan aludt.
Egyébként a hasfájósak, akkor is jobb, ha hason fekszenek. Gondolom már elkezdtétek a hozzátáplálást, az új étel is okozhatnak kellemetlenségeket.
Szóval a lényeg, hogy nagyjából tök mindegy, hogy én mit akartam, amint át tudott fordulni, onnantól csak ás kizárólag hason aludt (6 hónapos kortól). Egyszerűen kényelmesebb neki, hadd aludjon úgy... :)
A pocakodban is rendre oda tudott bújni arccal-fejjel valamilyen részedhez, és ha hordozod, akkor is láthatod, hogy milyen jókat szunyál arccal-testtel feléd. :)
A legtöbb ember ösztönösen a biztonság felé fordulva alszik; de arccal felfelé vagyis háton az ember ki van szolgáltatva a külvilág veszélyeinek, legalábbis eredendően. Épp ezért a legtöbben hason vagy oldalt fekve szunyálnak, nem hanyatt.
A 6 éves lányom a mai napig rendre felkúszik az ágytámláig a fejével, annyira igényli ezt a fajta érzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!