Aki kezdetektol fogva kulon szobaban altatta/altatja babajat nem faraszto ejszaka 2-3 orankent vagy esetleg surubben atjarni hozza etetni, dajkalni?
Mindenkinek sikerult az eredeti terveihez, elkepzeleseihez tartania magat, illetve nyugodtan tudtatok aludni ejszaka? A legzesfigyeloben 100%ban megbiztatok?
Csak kivancsisagbol kerdezem...koszonom, hogy valaszoltok :)
én mindkét gyerekemet külön szobába altattam. és nem bántam meg,mert ezt szokták meg és nem kellett bajlódni az átszoktatással. és igen,volt amikor fárasztó volt-ezért is volt ott még egy ágy nekem,hogy amikor nagyon sűrün fent van akkor ott alhassak. főleg amikor beteg volt! de ez nagyon ritkán fordult elő.
szóval:én tartottam magam az eredeti elképzeléhez. aggódni nem aggódtam. volt légzésfigyelő,meg minden..
Nálunk is az elejétől fogva külön szoba volt. Az első naptól.
Viszont a szobáink egymás mellett vannak, a babánál mindig nyitva volt az ajtó és a legkisebb neszre ösztönösen ébredtem.
Nem volt ebből gond sosem.
Mi nem vettünk légzésfigyelőt, sokan lebeszéltek róla (viszont megtanultam az életmentést). Minden ismerősömet leverte egy párszor a víz a sok téves riasztás miatt, illetve több olyan is volt, ahol a baba egyszerűen nem maradt meg azon az ágyon, ahol be volt rakva a lap alá- vagy addig forgolódott, sírt- amíg eltűrta magát vagy nem volt hajlandó nyugodtan ott aludni. El tudom fogadni, hogy vannak érzékenyebb babák, akiket még ilyen pici elektromos/mágneses tér is zavar.
A kisfiam viszonylag hamar átaludta az éjszakát (persze az első hónapok nehezek voltak, de mindenkinek az- 2-3 óránként kelni kegyetlen, de túléltük. Az is zombi valószínűleg, akinek a szobájában van a gyermeke, ez nem ettől függ- 10-20-30 lépés már nem oszt, nem szoroz).
Az éjszakai nyugodt alvásra fogom magamban azt, hogy nem volt altatási gond sem- nem szórakoztatta senki, elaludt, mert tudta, hogy ott van az ideje.
Sosem volt vaksötét viszont- a plafonon ilyen foszforeszkáló csillagok-hold stb. adnak minimális fényt, amikor pici volt volt forgója, vetítője (projectoros), illetve klasszikus zenét is játszó altatós állatka, rongyi (alvós medve). Kinek mi jön be ebből is.
Ma már 3,5 éves a kisfiam, szuper az esti rutin, sosem volt átmászkálás, éjszaka ma már önállóan felkel és elmegy pl. pisilni, ha kell anélkül, hogy bemászkálna. Oda van készítve víz a polcára, ha éjjel szomjas lesz, iszik egyedül és visszafekszik.
Ha pedig éjszaka felébreszt, akkor annak oka van (pl. felsír mert rosszat álmodik, leesik a kisállata és keresi stb.- ilyenkor természetesen megyek és megoldjuk, de ez kb. 2-3 hetente 1* van.
Így utólag azt látom, hogy jó, hogy így alakult, hosszútávon megéri.
...és természetesen szeretem a gyerekemet, babaként az ébrenléte alatt sokat babusgattam, most is sok a puszi, simogatás- ezt csak azért írom le, mert már olvastam itt a fórumon olyan kommenteket is, hogy milyen érzéketlen már az, aki szegény kisbabát külön rakja :))
Szép napot.
...előző (hosszú) vagyok.
Még az jutott eszembe, hogy volt a bababszobában eg szoptatós fotelem, ilyen hintázós.
A nyűgösebb időszakban hasznát vettem, hogy kicsit ringatóztunk benne, de alapvetően nem kézben alvásra szoktattam.
Hanem simogatás, puszi, felvettem, megszeretgettem, pár percig lassan ringatóztunk és betettem az ágyba.
lányom is kezdettől külön szobában volt, és nem a Buckingham palotában neveltem hogy fárasztó lett volna átjárni, hanem egy 60 nm-es panelben... max 10 lépés volt :)
Mondjuk hat hetes korától 11-től kb ötig-hatig aludt, szóval nem sokáig éjszakázunk. Légzésfigyelőnk nem volt, eszembe sem jutott, hogy kellene...
Az elejétől külön szobában aludt, éjjel már a kórházban is aludt egyben hat órát, egyszer kelt enni, 4 hetesen pedig már átaludta az éjszakákat. amíg ébredt sem volt fárasztó átmenni, tápszeres volt, mindenképpen ki kellett volna menni a konyháig.
Légzésfigyelőt nem vettünk, nagyon sokszor leírtam itt, hogy miért (itt is kb. hasonlóan írják le: [link] A férjem orvos, sok az orvos ismerősünk, férj is, ők is egybehangzóan állították, hogy nem kell, én meg hittem nekik. Már két éves a lányunk, most a mi szobánkban alszik, mert egy hónapja halálra rémült a szobájában (szilveszter... :/), de ez egy hónapja van így, születésétől 23 hónapos koráig önállóan aludt el, légzésfigyelő nélkül és átaludta az összes éjszakát. Nekünk tökéletes volt, azonban tuti biztos vagyok benne, ha ébredős baba lett volna, velünk alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!