Akiknél volt külön babaszoba! Az első pillanattól ott altattátok a babát?
4-es vagyok.
Csak bébiőr volt, légzésfigyelő nem.
Hát nem. :)
A lányunknak az elején a mi szobánkban volt az ágya, ott aludt éjjel-nappal. Aztán 4 hós korában szemléletmódot váltottam és magunk mellé vettük éjjelre családi ágyba. (De nappal a gyerekszobába átvitt kiságyban aludt.) Éjjelre aztán csak 2 éves kora után került végleg külön ágyba-szobába, de a mai napig vannak idők, amikor rendszeresen átjön.
A 20 hós kicsi már születése óta velünk alszik éjjel és ez még sokáig így is lesz. Csak nappal alszik a gyerekszobában, de akkor is a nővére ágyában, mert szopival alszik el és egyelőre nem tudom letenni a kiságyba. (A nagy már 2 éve nem alszik délután, így szabad a helye.) De amíg kicsi volt, ott aludt, ahol éppen, sokszor csak rajtam tudott rendesen, kendőben.
Mi sose csináltunk ebből kérdést, inkább arra figyeltünk, hogy a gyerekeknek mikor hogy jó és persze hogy azért nekünk is kényelmes legyen. Pl. amíg a kicsi az első hónapokban éjjel is gyakran és nagyon hangosan szopizott, apa átköltözött a nagyhoz a másik szobába, hogy pihenni tudjon. Számunkra az volt az evidens, hogy a baba velem legyen mindenképp, ezért apa alkalmazkodott, nem a kicsit tettük külön.
Nekünk teljesen bevált a családi ágyazás, de nyilván nem mindenkinek szimpatikus és nem is mindenhol oldható meg. Viszont én stabilan azon a véleményen vagyok, hogy a legtöbb babának szüksége van a közelségre, legalább az első életévben.
Első 2 éjszaka együtt aludtunk mint a kórházban, aztán a mózesben a mi ágyunkban, aztán pár nap után külön szoba saját ágyában. Légzés figyelőt használunk még mindig, volt is, hogy néha beriasztott. Persze ban sosem volt, tényleg mar a sípolásra megijed és vesz levegőt, meg olyan is volt, hogy annyira mélyen aludt, hogy nagyon picit mozgott a mellkasa -láttuk, hogy lélegzik - a készülék mégis riasztott. Mi úgy szoktuk, hogy amikor mi lefekszünk aludni, akkor kinyitjuk az ajtót, így kicsit meg van az egylégtér meg nem is, es 8-tól amíg le nem fekszünk addig csak mi vagyunk apával ketten.
Nagyon jó alvó a babánk. 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. (20.00-6.00)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!