Van egy 20 hónapos kisfiam. Szerintem ez nem normális, hogy ennyit küzd az elalvással. Azt is csak meg kéne csinálnom de igy nem tudom. Mit csináljak, hogy aludjon végre?
1. Miért vacsorázik két felvonásban?
2. Miért nem fekteted később? Lehet, hogy nyolckor és délben még nem fáradt, és nem a fáradtságtól nyűgös, hanem unatkozik pl. Szervezzetek délutánra programot, játszóház, barátnők, séta, akármi, 8 körül vacsizzon, fürdesd, és utána aludjon.
3. Csináld mellette a házimunkát, mert ha altatás közben te azon pörögsz, hogy rég mosogatnod vagy főznöd kéne, akkor ő baromira érzi a frusztráltságod.
Hát pedig anyuka vagy, nem háziasszony.
Nem vár meg a házimunka? Ha akarsz, találsz rá módot, hogy máskor csináld meg. Egy 20 hónapost simán be lehet vonni a takarításba pl.
Érzi rajtad a feszültséget, azért nem alszik. Eléggé lefárad délelőtt és délután? Az is lehet, hogy túl későn teszed le aludni, túlpörgeti magát és azért sír.
Nekem is ilyen korú a fiam.
Én azt vettem észre, hogy este elkezdte zavarni, ha az előszobába ég a villany, vagy a másik szobába megy a tv. Ezt ki szokta kapcsolni :)
Illetve szereti , ha mi is alszunk, nemcsak ő. Szerintem attól fél, nehogy lemaradjon valamiről :) látja, hogy mi még fent vagyunk , neki meg már vége a napnak, szeretne továbbra is köztünk lenni.
Mondjuk ritkán van ilyen, de szokott néha. MOstanában szépen elalszik de úgy hogy mellette fekszem, aztán átteszem a kiságyába.
Fektesd kesobb. Nalam mindig ez oldotta meg a gorcsolest. Pl 2 honapja leszokott a deli alvasrol. Este 6tol reggel 8ig aludt. Utanna egy honap mulva elkezdett gorcsolni hogy nem alszik 6kor..hulla faradt volt de nem tudott elaludni..kihuztam meg egy orat lefekudt az agyba es 2 perc mulva elaludt..ha jo idoben teszed le hamar elalszik..ha meg ugyse alszik el 10elott este minek gorcsolsz vele..jatszatok inkabb kicsit meg..halvany fenynel..valami kirakosat..vagy nezegessetek konyvet..vagy barmit ami nem felporgeti hanem lenyugtatja. Fiam puzzle-ozni szokott.
delbe is huzd ki egy fel oraval kesobbre a fektetest.
Amíg szopival alszik el a gyerkőc (ami normális), addig szerintem felesleges alvástréningezni vele. És úgy is olvasom, hogy a Kérdezőnek nem az önálló (nem) elalvással van gondja, hanem azzal, hogy sokáig tart, amíg a gyerkőc egyáltalán elalszik.
Ha ennyire ragaszkodsz a napirendhez, akkor azt ésszerűsítsd, mert szerintem sem jó, ha 2x vacsorázik egy ekkora gyerkőc. (Enyém is ennyi idős.) Amelyik étkezés az 5 falat, azt hagyd el és tedd a kiadós vacsorát akkorra, amikor már többet fog enni. Ha kell, told el az uzsonnáját, hogy ne kelljen "időn kívül" etetni. (Bár megjegyzem, az én fiam is szokott nassolni napközben, de ez nem veszi el az étvágyát.:)
Esetleg nem olyat eszik, ami éppen felpörgeti..? A nagyon szénhidrátdús ételek okozhatnak ilyet.
Az esti rutin nem hosszú egy kicsit? Mese, altatódal, szopi... Lehet, hogy valamelyiket el kéne hagyni talán.. ?
De az is lehet, hogy a fürdéstől felélénkül, vannak ilyen gyerekek. Ha így látod, próbálj több időt tenni a fürdés és az alvás közé.
A hiszti tényleg utalhat túlfáradásra, de akkor meg főleg át kéne gondolnod, mit mikor csinálsz vele és korábbra tenni az egész esti cécót. Lehet, hogy ő olyan gyerek, akit már az első jelekre aludni kell vinni, nem csak akkor, amikor már komolyan álmos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!