Normális, hogy 9 hónapos kisfiam ezt csinálja?
Szia!
Mikor fekteted le?
9 hónaposan már át tudod szoktatni arra, hogy megebédel olyan fél 12-12 körül, aztán leteszed 1, max másfél órára. Utána felkelted, játék, uzsi, játék, séta, vacsora olyan 6-7 óra között, és utána fürdés. Ha tudsz, vegyél levendulás fürdetőt (nem kell a Johnsons, van olcsóbb is), hagyd benne akár fél-1 óráig is, főleg, hogy jó idő van (a víztől elálmosodnak a kicsik), aztán pizsoma fel, lefekteted, aztán jó éjt puszi, és annyit mondassz, jó éjt.
Ha felkel, először visszaviszed (már ha eljön az ágyból, mert azt nem írtad, tud e menni), azt mondod, éjszaka van, aludj, jó éjt!
Másodszorra már csak le kell fektetni...és így tovább, ahányszor felkel, lefekteted, de ne beszélgess vele. Nem baj, ha kicsit sír.
Így pár nap/hét alatt átszokik erre.
8 előtt ne tedd le.
Éjjel, ha átmegy, max betakarod, és alszik tovább.
Nekünk ez vált be, csak 7 hónaposan.
Az én fiam is csinál hasonlókat, 10 hónapos most, felül éjszaka (úgy ahogy írtad, nyitott szemmel alszik ülve), ha időben észre veszem, és gyorsan visszafektetem még talán visszaalszik, de van, hogy egy-másfél órát fent van éjjel. Főleg 9 hónaposan volt ez nagyon gyakori, mostanában hajnalban csinálja ezt, de ritkábban, csak olyankor 3x alszik megint egy nap.
Okosat nem tudok mondani én sem, remélem, hogy hamarosan kinövi. Idegileg, fizikailag engem is megvisel, a csúcs idáig éjjel 2-től hajnali 5-ig tartott, mint a hasfájás idején, de most legalább nem sír, szóval ez pozitív benne, ezzel próbálom magam vigasztalni :)
A férjed előtt le a kalappal, hogy van energiája játszani vele ilyenkor is, mi nekünk sokszor erőnk sincs nyitva tartani a szemünket. És igen, ő is közöttünk alszik már egy jó ideje, hogy bírjuk szusszal nappal.
Enyém is csinált ilyet 8-9 hónaposan, általában hajnalban volt fél-egy óra fent léte, emellé éjjel óránként kelt üvöltve. Most bújt ki az első két foga és 10 hónapos korától ismét "átalussza" az éjszakákat, nincsenek fentlétei. Persze cumit visszaadom neki 1-2 alkalommal és alszik is tovább. Szerintem nálunk ez a fogzással függ össze.
Mikor már sehogy se aludt vissza, mi is magunkmellé vettük és ott "vergődött", játszott akár egy órát is. Aztán áttértem arra, hogy negyed óra nálunk töltött idő után, ha nem aludt el, akkor visszaraktam a kiságyába úgy, hogy lásson mellette aludtam. Persze volt, hogy 10-szer, 15-ször is vissza kellett fektetnem, mert már sírt, de végül valahogy csak visszaaludt, és legalább nem köztünk volt (mivle sajnos olyan is előfordult, hogy mindketten visszaaludtunk a párommal, a gyerek meg már félig az ablakpárkányra mászott ki, vagy majdnem lemászott az ágyról, stb - akkor mondtam, hogy nem maradhat így köztünk).
Kitartást, ahogy jött, úgy menni is fog reméljük ez a szokása!
11 hónapos fiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!