Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Nem kötekedésből-de tényleg...

Nem kötekedésből-de tényleg ennyi a rossz alvó baba? Nem lehet, hogy mi, anyák is elszúrunk valamit?

Figyelt kérdés

következetlenségből,kinunkban,tehetetlenségünkben,a család nyugalma érdekében..stb.hogy lehetne ezen segiteni?

nekem 2gyerekem van-egyedül alszanak el-nem kis munkámba került-de nekem is vannak hullámvölgyek.

2014. jan. 22. 10:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%
Nekem nagyjából az elejétől kezdve átaludta az éjszakát, de ha felkel még sose volt olyan, hogy ne derült volna ki mi a gondja. Pl. nyáron a nagy melegben, azt hittem elég ruha van rajta és azért nyűgös mert melege van. Erre 1 hét éjszakai szerencsétlenkedés után rájöttem,h a kisasszony fázós, kapott egy plusz takarót és utána nem volt semmi gond. Szerintem nem szabad annyiban hagyni és rálegyinteni,hogy hiszti, hanem próbálkozni kell és ha nem megy akkor orvos segítségét kérni, mint az előző válaszoló is írta az allergiánál.El sem tudom képzelni hogy mit gondol aki rálegyint, hogy majd kinövi és sose veszi fel éjszaka. Nem poénból keltenek, hanem a segítségünket kérik.
2014. jan. 22. 13:32
 12/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat-nem provokáltam,csak annyi az ilyen jellegű kérdés.én is agyalok,hogy kellene-hogyan lehet jó,mi lehet a gond-és a megoldás
2014. jan. 22. 13:38
 13/22 anonim ***** válasza:
Na és mi van, ha csak ágyban fekve sír, ha kiveszem onnantól semmi baja, akár egész éjjel nézelődne a kezemből. Nappal sem nyűgös. Akkor miért lehet ébren, ha baja nincs?
2014. jan. 22. 23:43
 14/22 anonim ***** válasza:
90%
Nem vonom kétsége, hogy sokszor valóban jelzésként sír a kisbaba/kis gyerek, de azt se felejtsük el, hogy miért ne lehetne egyszerűen olyan a személyisége, hogy nem tud aludni egy huzamba 6-8 órát! Én sem voltan, vagyok egy nagy alvó, sokat gondolkoztam, morfondíroztam gyerek koromban is. Most szerintem el lehet képzelni egy gyerkőcöt, aki most fedezi fel a világot , hogy mennyi kérdése merül fel, mennyi mindent szeretne megismerni. És ez miért ne éjjel 2 órakor ütne szöget a fejébe, úgy hogy még az álmot is kihessegeti onnan? Szerintem nem rontja el senki. Gondolom azok a szülők, akiknél hasonló probléma van, nem gondolnám, hogy csak legyint, hogy majd kinövi, hanem a lehetséges megoldásokat keresi elsősorban.
2014. jan. 23. 09:22
 15/22 anonim ***** válasza:
19%

6-8-as: a tied csak akkor sír amikor valami baja van?

Az éjjel megébredőknek pedig mindnek valami baja van te szerinted?

Ezért kell lepontozni a válaszomat meg a többi neked nem tetszőt?

Írod: "megvártam, hogy tényleg van-e probléma vagy csak megébredt és szépen visszaalszik magától. Azt gondolom, ez nem tréning, csak ésszerű gondolkodás."

Szerinted amelyik gyerek nem tud visszaaludni még magától, annak a szülei nem ésszerűek ha valamilyen módszerrel segítenek neki visszaaludni?

Kicsit gondolkozz már mielőtt valami "okosat" írsz. Lepontozhatsz megint, legalább igazolod az írásomat.

2014. jan. 23. 19:11
 16/22 anonim ***** válasza:

1. Nem pontoztam, szerintem ez nem az a kérdés, aminél ennek lenne értelme. Ennél én intelligensebb vagyok.

2. Vegyél már be valami nyugtatót, mielőtt gutaütést kapsz. Nem én tehetek róla, ha rossz alvó a gyereked. Ha nem tűnt volna fel, a SAJÁT gyerekemről írtam, nem a tiédről vagy máséról.

Idegbeteg.

Ja és az utóbbi válaszod lepontozom, mert ostobaságokon őrjöngsz.

2014. jan. 24. 07:18
 17/22 anonim ***** válasza:
45%
13: honnan tudod h nincs baja? pl. ha fázik akkor amikor felveszed és melegíti pluszban a tested, akkor abbahagyja a sírást, de nem mer visszaaludni mert akkor leteszed és újból fázni fog. Vagy pl. hason altatod és épp fáj a pocakja, amikor meg felveszed már nem nyomja. Vagy elaludta valamijét. Vagy fáj a csontja (kamaszok is gyakran panaszkodnak növekedési ugrásnál ilyesmire, szóval létezik biztosan) és jól esik neki ha anya vigasztalja. Ez most ami hirtelen egy perc alatt eszembe jutott, de babánként még ezer dolog lehet gyerektől/alvóhelytől függően. De persze hagyd csak sírni, lényeg h te jól aludjál, az hogy a gyerek nem tud és egy idő után megszokja h senki se segít és álomba bőgi magát, az ne érdekeljen.
2014. jan. 24. 09:25
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Héhéhé... kedves utolsó, 13as vagyok. Hol írtam, hogy hagyom sírni? :)

Ha hagynám, és aludnék, akkor kipihent lennék, és nem foglalkoznék ezzel a témával...

sajnos mindig van mire fogni, hogy rosszul alszik, de éjjel is csak egyszerűen hív engem, dajkálom, és nézelődik, nevetgél a kezemben, ágyában nem akar maradni, a miénken meg játszik, úgyhogy marad a dajkálás akár órákon keresztül. Ezután nappal vidám, egyedül is játszik, nem nyűgös, napközben jól alszik.

Éjjel már mindent próbáltunk, többször is nem csak egyszer, vékony takaró, vastag takaró, hűvös, meleg, stb... Hónapok óta ez megy, már nem az a célom, hogy kialudjam magam, hanem hogy ép ésszel túl éljem.

de most tényleg, hol olvastad, hogy hagyom sírni, és alszok??? :)

2014. jan. 24. 14:27
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Jah, és koraszülött volt, egy hónapig inkubátorban volt, szerinted még megkockáztatnám, hogy még erősebb legyen a szeparációs szorongás, azzal, hogy hagyom sírni? Nem vagyok idióta.

Azért vagyok itt is, hogy hátha találok MEGFELELŐ megoldást, ami nem csak nekem jó, hanem neki is.

2014. jan. 24. 14:32
 20/22 anonim ***** válasza:
26%

16-oska, na akkor az intelligenciád kimerült:) Hogy ennyire kibuksz, az meg téged minősít.

Egyrészt, nem rossz alvó a gyermekem, hanem ez a természetes, jobb ha olvasol róla. Na ehhez mit szólsz: az én gyerekemről írok: ő azért ébred fel többször, mert sok inger éri egyrészt (mert mi foglalkozunk vele), másrészt csak a növekedési ugrásokban ébred fel többször. Harmadszor: nekem nem kell éjszaka fejnem, meg felitatni az ágyat azért mert nincs szopi, merthogy szopizik éjjel is. És eszem ágában nincs ettől megfosztani őt.

2014. jan. 24. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!