Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Egy szobában alszunk a kisfiun...

Egy szobában alszunk a kisfiunkkal. Hogyan oldjuk meg, hogy tudjon tőlünk aludni?

Figyelt kérdés

A párommal elég soká tudunk elaludni, viszont velünk alszik a hat hónapos kisfiunk. Mi még tv-znénk, neteznék, ő pedig már aludna, de miattunk nem tud.

Mit tegyek? Dugjam be a fülét? Ezt most komolyan kérdezem!

2014. jan. 15. 22:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%

Nem csak bekepzelt van. Csak valahogy mindenkinek fontos, hogy pihen a babaja. Es mivel nem hiszem, hogy csak a zajok zavarjak, de a fenyek is, en meg ajanlanek alvos szemfedot is. Hallatlan.

Es azert tennek a babat masik szobaba, mert irtad, hogy nem szeretnetek kulon tenni, mert igy erzi, hogy ott vagytok...hat persze, hiszen hallja is. Nekem is ez lett volna a kezenfekvo valasz, ha van masik szoba, akkor a babat at oda.

Nalunk kulon szobaban van, es nincs gond az alvasaval. Sot azt sem hiszem, hogy "hianyoznank" neki. Amikor egy szobaba "kenyszerulunk" (nyaralas, nagyizas) egybol nincs olyan nyugalom. Pedig nem tevezunk/netezunk ott.

2014. jan. 15. 22:43
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

Nem hinném, hogy azért vagyok beképzelt, mert megteremtem estére a babának a nyugodt alvás körülményeit. Ha nincs másik szoba, akkor alkalmazkodjatok hozzá. Mi ebben a beképzeltség?

Esetleg válasszatok le neki egy "kuckót" a szoba egyik felén, függönnyel. A vibráló fények is zavarhatják, nem csak a zajok.

2014. jan. 15. 22:50
 13/21 anonim ***** válasza:
83%
Beképzelt mindenki, ugye, akinek fontos a babája nyugodt alvása? Én sem egy kacsalábon forgót palotában élek a családommal, de az a minimum volt, hogy olyan körülményeket teremtsünk, hogy nyugodtan tudjunk élni. És mivel tisztában voltunk azzal, hogy a baba (jobb esetben) előbb alszik el mint mi, ezért nem egyszobás lakást választottunk. Sok mindent nem tudsz tenni. A babáknak nagyon nem tesz jót, ha tv mellett kell aludniuk. Te aludtál már el tv nézés közben egy sötét szobában? Nem érezted, hogy sokkal fáradtabb vagy, amikor felkelsz? A zajok mellett, a vibráló fény is zavaró, és hosszútávon káros. Ha ragaszkodtok az esti tv-zéshez, internetezéshez (amit megértek), kénytelenek lesztek nagyobb lakásba költözni.
2014. jan. 15. 22:56
 14/21 anonim ***** válasza:
82%
Van egy haloszobank, es egy konyha-nappalink. Egy szobaba alszunk, de tv-t meg veletlenul sem akarok a haloba latni. Azt arra talaltak ki, hogy az ember pihenjen. Tegyetek ki a tv-t a konyhaba.
2014. jan. 15. 23:38
 15/21 anonim ***** válasza:
69%
Ja, tehát nem ti alkalmazkodtok a gyerekhez, hanem a gyerek alkalmazkodjon hozzátok???
2014. jan. 16. 07:18
 16/21 anonim ***** válasza:
78%
Most akkor csak egy szobátok van vagy nem akarod külön szobába tenni? Nem egyértelmű a kommentjeid alapján. Ha megoldható, akkor én külön tenném, hiszen zavarjátok. Ha nem megoldható, akkor így jártatok, nincs tv, netezés.
2014. jan. 16. 07:38
 17/21 anonim ***** válasza:
94%
Ki is a bekepzelt? Lehet. Oke leszek az. De en legalabb nem avgyok onzo h az internet es a tv fontosabb a gyerekemnel. Ha tudom h zavarja a dolog es emiatt nem tud aludni akkor bizony teszek ellene. Ha nekem jar lemondassal is. Mig kicsi volt nagyon a lanyunk semmi rv, net olyankor mar. Mivel 1,5 szobas a lakas regen mi votlunk a kicsiben halonak a nagy volt a nappali. Aztan fogtuk magunkat kikoktoztunj a kicsi szobat atadtuk a lanyunknak es mar most nyugodtan tud aludni mi meg azt csinalunk amit akarunk. 11 honapos. Szoval nem kell itt megjatszani magatokat h szegenyek nem tudnak semmit se csinalni.
2014. jan. 16. 07:45
 18/21 anonim ***** válasza:
94%
Vegyetek egy laptopot és este vigyétek át a konyhába netezni. Tv-t is át lehet vinni, vagy ha kicsi a konyha, akkor szerezzetek egy kisebb tévét. Basszus a 6 hónapos gyereknek pihenés és rengeteg nyugodt alvás kell az egészséges fejlődéshez. Konyhaasztalnál ülve is lehet netezni, nem csak a kanapén fetrengve, ennyit megtehettek szegény gyerekért. A gyerek fülébe meg ne dugdoss semmit, annyira érzékeny, begyulladhat vagy bármi ha nem szellőzik. Ha nekünk nem hiszel kérj a védőnőtől vagy gyerekorvostól tanácsot.
2014. jan. 16. 09:59
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Tv, net kihozása a hálóból a nappaliba, vagy a konyhába. Vagy a baba költöztetése a hálóból külön szobába, ha van másik szoba. A picinek nyugodt pihenésre van szüksége.
2014. jan. 16. 12:39
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Senki sem beképzelt,külön szobába kéne tenni,ha meg nem megoldható akkor feküdjetek amikor Ő.
2014. jan. 16. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!