4 honapos kislanyomat hogyan tudnam legalabb este 11-kor elaltatni?
Szia!
Az én kislányom is hasonló volt. Rendszerint hajnali 1fel 2-kor aludt el, és délelőtt 11 kor kelt.
Mi a titka, hogy hamarabb aludjon?
Egyszerű! A fürdetésben legyen rendszer, kapcsolja össze a két dolgot, fürdés után alvás! Az ágyból nem veszed ki, max visszamész mikor sïr 1-2 oerce, cumit adsz neki, vagy megnyugtatod egy két szóval, ahogy szoktad. Kivenni ne vedd ki.
Másik.
Csodát ne várj, egyik napról a másikra nem fog menni kb 1-2 hónap a siker.
Fürdesd Este 10-kor, fürdés után nagy evés és fektetés.
Ezt csináld 1 hétig.
Vidd le a fürdetés 21:45-re 1 hét után...
Aztán 21:30, majd 21:00.
Ne egyik napról a másikra, hidd el észreveszi!
Az én kislányom 3 és fél hónapos, ezzel a módszerrel 10:30kor alszik. Igaz mi hajnali 1:39-ról infultunk, szóval ez nagy eredmény!
Hidd el, így a jó! Lényeg: a fürdetés
Nálunk a fürdetéssel még most is gondok vannak, pedig már 4 éves a lányom. Ő felpörög a fürdéstől, utána kb. 2 órán keresztül nem tudom elaltatni, akármit csinálok.
Persze lehet, hogy nálatok bejön.
Annak idején nekem is ilyeneket tanácsoltak, próbáltam szép lassan előbbre hozni az esti altatást, reggel korábban ébreszteni, de nekem nem sikerült. Ha 8-kor elaludt este, tuti, hogy felébredt egy-másfél óra után, és akkor hajnali 3-ig nem is aludt vissza. Mióta nem alszik napközben, és oviba is jár, azóta alszik este 10-től reggel 7-ig.
Próbáld ki, amiket az előzőek írtak, de ne ess kétségbe, ha nem sikerül. Nálunk csak az idő oldotta meg a problémát.
Utolsó!
Az előtted író vagyok!:-) igen, sajnos tanácsot mindenki a, de senkinek sem ugyanaz a gyermeke:-) nálunk bevállt a fürdetéses sztori! Bár, én nem ébresztettem soha. Max, mikor tudtam hogy 1 óra múlva fürdés van és már álmos volt, nem hagytam aludni! És etetni is úgy szojtam, higy teli pocakkal teszem le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!