Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit tegyek hogy újra magától...

Mit tegyek hogy újra magától aludjon?

Figyelt kérdés
8 hónapos a fiam.eddig szépen aludt magától,de úgy 1,5 hónapja altatni kell.ha nem altatjuk képes egész éjjel a kiságyba hepajkodni.mit kéne tennem?
2013. dec. 28. 08:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Picike még, szerintem teljesen normális, hogy nem tud egyedül elaltatni. Altasd el nyugodtan, vedd ölbe, ringasd, vagy simogasd a hátát, te tudod, hogy melyik módszerrel alszik el a legkönnyebben. Ezzel nem rontod el, ellenkezőleg.

Az én kisfiam majdnem 2 éves, a mai napig is "altatni" kell, ölbe veszem a hintaszékben és ringatom, mesélek, énekelek neki amíg el nem alszik. Én nem látok ebben semmi kivetnivalót, sőt, szeretem ezeket az esti összebújásokat. Nem aggódok, hogy így marad, kétlem, hogy majd 16 évesen is az ölembe bújva akarna elaludni :)

2013. dec. 28. 08:37
 2/4 A kérdező kommentje:
csak az a baj,hogy vállproblémákkal küzdök.és bizony tartósabb ideig ringatni nagyon fájdalmas.mikor kisebb volt,beraktuk az ágyába és aludt is.most még mellettem sem alszik el magától
2013. dec. 28. 08:51
 3/4 anonim ***** válasza:

ha az én 7 hós a babám nem alszik, fogom, magam mellé veszem, és elaltatom cicin, aztán együtt alszunk egész éjjel, így ő is én is kipihenjük magunkat, és mindenkinek jó :)

próbáld ki, már ha a párod is elfogadja a megoldást. vagy pedig aludj szivacson a babaszobába a gyerekkel (én pl. így csinálom)

most mondhatni, hogy jaaaj, a gyerek el lesz rontva, meg hogy tegye ki az ember az ágyából, stb. stb. de nem ráérnek ezek a dolgok akkor, mikor tényleg gond? olyan gyorsan elmegy az idő, hipp-hopp, nem tudsz már babázni a kicsikéddel, mert nagyfiú lesz, és "aaaanyaa, nemár, ne égess, ne puszilgassál, jaaaj" :) és hiányozni fog a bújcizás.

vedd magad mellé, ha bealudt, akkor csempészd vissza a kiságyba (én vissza tudom rakni 7 hónapos, 9 kilós babámat a kiságyba, és max. kajcsizni, cicizni ébred fel 3-4 óra múlva - mondjuk én pl. ezt se bánom) :)

2013. dec. 28. 09:08
 4/4 A kérdező kommentje:
már nem cicis.próbáltuk köztünk altatni,a fenekét ringatva de úgy sem.csak kézben.az ágya ott van mellettem.eddig pedig mindig elaludt.nekem is jó hozzábújni,de ez hosszútávon nem egészséges a számomra..
2013. dec. 28. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!