4 hetes a kisfiam és nem tud elaludni magtól, próbálta már valaki az Aludj jól gyermekem c. könyv alapján elaltatni a babáját?
Miért gondolod, hogy probléma, hogy nem tud egyedül elaludni? Ez teljesen normális, így működnek a babák, legalábbis a nagy többség. Ne akard erről leszoktatni, mert ha sikerül is, akkor csak hosszas sírni hagyások árán sikerülhet. Ami lehet, hogy neked kényelmes lesz (bár én nem bírnám tétlenül hallgatni), de őt mindenképpen hátrányosan fogja érinteni, egy életre kialakulhat nála szorongás, bizalomhiány, viselkedési zavarok stb.
Az én kisfiam 2 éves, a mai napig is ölben alszik el. Én nem tartom ezt gondnak, sőt, kifejezetten szeretem az esti összebújásokat. Nem aggódok amiatt, hogy így marad, kétlem, hogy majd 16 évesen is az ölembe bújva akar majd elaludni :)
A könyv, amit említettél, eléggé elavult és nagyon kegyetlen módszerekkel akarja trenírozni a babákat az egyedül elalvásra. Nagyon leegyszerűsítve arról szól, hogy hagyd, hogy a baba álomba sírja magát, majd megszokja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!