Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan szoktassam le a 8...

Hogyan szoktassam le a 8 hónapos kisbabámat az éjjeli kelésekről?

Figyelt kérdés

A kislányom még eddig egyszer sem aludta át az éjszakát. Van, hogy egy éjjel 3-szor, van, hogy 5-ször ébred, és cicit kér. Mostanában sajnos leginkább az 5-6 ébredés fele húzunk.

Este 8-tól reggel 7 - fél 8-ig számára este van. Nem sír, ha felkel, csak nyöszörög, hogy enne, és szopik után mindig gond nélkül visszateszem a kiságyba és alszik tovább. Reggel vidáman ébred.

Ez számomra nem megterhelő annyira, mert altatgatni nem kell, viszont jó lenne, ha lennének már átaludt éjszakák..vagy kevesebb keléssel is kiegyeznék.

Állandó napirendje van, teljesen egészséges, jó kedélyű, jól táplált baba, nappal gyönyörűen eszik, egyelőre a tízórai szopit váltottuk ki.

6 hónaposan észrevétlenül bújt ki az első két foga. Most sem nyűgös, nincs jele, hogy jönne a következő.

7 hós kora óta egyedül felül és mászik. Most a kapaszkodva felállással próbálkozik.

Próbáltam ringatni és utána visszatenni, de szopi nélkül sírni kezd. Nem a közelségemre vágyik, mert magam mellé is próbáltam venni, de csak feszeng. Ragaszkodik a kiságyához, szerencsére szeret ott aludni. Viszont a cicit sem akarja nélkülözni.

Van ötletetek, ami esetleg segíthet lecsökkenteni az éjszakai keléseket vagy leszoktatni az éjszakai szopizásról? Sírni hagyni nem szeretném, ezért egyéb módszerekre lennék kíváncsi.

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

2013. dec. 11. 15:25
 1/10 anonim ***** válasza:
16%
Ha nem hagyod sírni, akkor nem fogod soha leszoktatni az éjszakai kelésről.
2013. dec. 11. 15:33
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
1-es: ez baromság! Nem kell sírni hagyni este a sötétben egy ilyen pici babát. Próbáld meg, hogy csak megsímogatod, halkan megnyugtatod, hátha arra visszaalszik. Ha szopni akar, akkor szoptatni kell, de ennyi idősen inkább a mozgásfejlődés miatt kel fel éjjel szerintem.
2013. dec. 11. 15:39
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Az első nagyon nagy butaságot írt!

Mind a két gyermekem amíg felkelt enni vagy inni, adtam nekik és visszaaludtak. De eljött az idő amikor már nem igényelték és nem kérték! Most 2éves a lányom de már jó ideje nem kel fel éjjel,a bátyja is így volt!

2013. dec. 11. 16:12
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem örülj neki, hogy nem kell altatgatni, és hogy jól alszik a kiságyában. :)

Nálunk az éjszakai szoptatás maradt meg legtovább, én is azzal altattam vissza, de olyan 11 hónapos kora körül észrevettem, hogy már nem iszik mennyiséget, csak cumizik a cicin. Na, akkor adtam neki éjszakára cumisüvegben teát, simán elfogadta cici helyett, és utána visszaaludt. Aztán amikor úgy láttam, hogy mindig megmarad az összes tea, akkor adtam neki helyette cumit.

Azóta jobbára átalussza az éjszakákat, max a cumit kell megkeresni és visszatenni a szájába.

8 hónaposan még bőven ugyanazt csináltam, mint Te, csak többször keltem, és sokszor kellett ringatni is, sétálgatni vele... de aztán szép lassan megoldódott. :)

2013. dec. 11. 16:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

lassan 18 hónapos lesz és még mi se aludtunk végig egy éjszakát se. Cicit már nem kap éjjel csak vizet, de van hogy azt sem kéri. A visszaaltatás olyan 10-20 perc szokott lenni,és ez éjszakánként nem egyszer fordul elő.

Próbáltam, hogy sírni hagyom de még jobban behergelte magát, most melléfekszem a földre és úgy alszik vissza.

Volt olyan időszak 1 év körül amikor éjjel ha felébredt 2 órákat is képes volt fenn lenni és addig hisztizett amíg nem engedtem éjjel játszani. amikor kezdett fáradni akkor odamászott és az ölembe elaludt utána pedig beraktam a kiságyba.

2013. dec. 11. 18:56
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Miénk 11 hónapos, mai napig együtt alszunk, már kezd ritkulni a felkelések száma, mélyebben is alszik, kiegyensúlyozott, boldog baba, nekem is jó így, neki is. Csak akkor szokott sűrűbben kelni ha a foga jön.
2013. dec. 11. 19:52
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A kisbabák alvásritmusa más, mint a felnőtteké. Sok kisbaba, kisgyermek nem alszik "jól", azaz át az éjszakát (minden 4. 5. !). Lehet, hogy most kezdődik a szeparációs időszaka, jön a foga, és az anyukája közelsége kell neki. szerintem érdemes lenne betenni a szülői ágyba... A babáknak szükségük van a közelségre!
2013. dec. 12. 07:41
 8/10 anonim ***** válasza:
67%
Kisfiam 20 hós koráig kért éjjel akár 2-3x is. Nem volt elég neki a simi. Cicizett és már aludtunk is tovább. Nem kellett a víz, így maradt a cici. Sírni sose hagytam. Egyik napról a másikra hagyta el az éjjeli cicizést. Eszembe sem volt leszoktatni. Ismerősök is azt javasolták, hogy magától abba fogja hagyni, így is lett.
2013. dec. 12. 10:32
 9/10 anonim ***** válasza:
10.32-es vagyok. Ha azt nézzük még mindég kel átlag 1x, mert szomjas. 5 éves lesz februárba.
2013. dec. 12. 10:34
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!

Ezek szerint akkor nem vagyok egyedül az éjszakai kelésekkel..remélem majd alakul szép lassan. Várok türelmesen, akkor nem aggódom.

Magam mellé próbálom venni, néha ott is marad aludni, de ugyanúgy felkel. Éjjel szeret a kiságyában aludni, igényli is. A vízzel még megpróbálkozom, hátha jobban oltaná a szomját (ha szomjas egyáltalán), és mivel nem cicit kapna, talán könnyebben "leszokna" róla. Napközben szereti. Ha nem jön be, vagy nem fogadja el, akkor kelek és szopiztatok lelkiismeretesen, ameddig csak kell..sírni semmiképp sem fogom hagyni.

Még egyszer köszönöm mindenkinek!

2013. dec. 13. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!