Este alszik, nappal miért nem?
Nehezen állt be a rendszer az életünkbe. Első baba. Nyáron született, így sokat sétáltam vele.
Sajnos hozzá szokott a kocsikázáshoz. Mondták, hogy ez és az esti fürdetés biztos pont az életében.
Nappal, ha leteszem az ágyába, sírdogál, de elalszik, igaz max.30perc. Viszont lent séta közben akár fél napot is képes lenne aludni. Már nincs erőm hozzá, és jön a tél. Mit tegyek?
4 hónapos és tápszeres.
szia.
nálunk nincs rendszer, első gyereknél ne ragaszkodj mereven semmihez se! :) (majd a másodiknál) most még minden idődet a gyereknek adhatod! :)
ha álmos - dörzsöli az arcát, fülét, nyűglődik, bambul, ásítozik, akkor kell letenni aludni (babakocsiban, cicin, ringatva stb. elaltatni)
ha nem álmos, akkor nem fog aludni, még akkor sem, ha 2 hétig mondjuk 11 órakkor mindig aludt, aztán 3 napja meg csak óbégat, ha a kiságyában hagyod...
nálunk 1 hónapig volt rendszer, de mert ő akarta, aztán borult minden (egyik héten párom sokat volt szabin, és a gyerek felpörgött)
hagyd, hogy jelezze a baba, mit akar, és segíts neki. segíts neki elaludni - csend, sötétítés, ringatás, ének, babakocsi, cicizés...
ha a babakocsiban tud aludni, menjetek jó nagyot sétálni.
gondolom azért éjjel jól alszik.
vannak babák, akik beérik 13 óra alvással is, ilyen az én fiam is, és kicsattan az egészségtől és a világ legnyugodtabb, legédesebb, legvidámabb babája :)
Igen éjjel jól alszik.
6kor fürdetés, vacsi, altatás és alvás. éjfél-két óra közt ébred, de evés után rögtön alszik is vissza.
Van kanapétok, ahonnan nem esik le? Megpróbálhatnád fekve simogatni-altatni, hátha beválik, és akkor el tudsz mellőle surranni.
Mondjuk én szoptatok, de a kiságyat már régóta nem használjuk, mert ha az ölemből leteszem a fiam, azonnal felébred. De így fekve legalább alszik, igaz, mostanság megint csak 45 percet.
Vagy hordozhatod is, bár ha eddig nem tetted, nem biztos, hogy megmarad a kendőben. Meghát ha nagy a súlya, akkor nehezebb lesz neked megszokni... de ha ülve maradsz, amíg alszik, akkor könnyebb.
Egyébként a rövid alvás ne aggasszon, most annyi az új élmény a számára, hogy biztosan ezért nem tud nyugodtan és hosszabban aludni. Szerintem ne hagyd őt magára, hogy egyedül, nélküled aludjon el, mert nem képes még magát elaltatni.
Itt írta a 2/6-os válaszoló, hogy ha kezd elálmosodni akkor tegyem le.
Ma végig figyeltem mikor adja jelét a fáradságnak. Nem vártam meg a hisztit, a szenvedést, letettem, és csoda történt :) elaludt.
Igaz 2*3* bementem, mert kiesett a cumi, de nem volt sírás. Adtam puszit, simit, mondtam, hogy "anya nagyon szeret, de most aludni kell. Jó éjszakát, álmodj szépeket" és kijöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!