Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mióta meg született a csemetén...

Mióta meg született a csemeténk/2,5 év/azóta lefektetés után mindenhol csak csend, és a beszürődő fény van. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Sem a nappali alvás, sem az esti lefektetés után már az egész lakásban csend honol.Azóta nem nézünk Tv-t,nem hallgatunk rádiót stb. mert a kicsi nyomban felébred, még egy nesszenésre is.Másnál az élet hogyan folytatódik egy kis jövevény érkezése után?
2013. okt. 30. 21:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%
Miért alakítottátok így? Nálunk sosem volt csend. Beszélgettünk, megy/ment a TV, mosogattam, a nappaliba a lámpa égett. Nem is ébred meg, ágyút is lehetne mellette durrantani. Nem szabad a csendhez szoktatni, mert ez lesz a vége. Mi ráadásul panelba lakunk, így sosincs csend.
2013. nov. 1. 16:57
 12/15 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén, hogy este amikor lefektetem a szobájába akkor behajtom az ajtóját, de mivel a nappali szomszédos a babaszobával ezért a fényből is visszaveszünk és a tv hangerejéből is egy kicsit.

Nem tudom, nálam ez alap ha alszik valaki a családban akkor nem hangoskodom, nem csörömpölök.

Magamból kiindulva, engem pl. oltárian zavar ha arra ébredek hogy valaki zajong.

Egyébként nagyon jó alvó vagyok ( a gyerekeim is azok), 2 perc alatt mély álomba tudok merülni, de pl. engem zavar ha szól mellettem a tv közben stb. Ettől még nem vagyok alvás zavaros.

Szerintem jól csináljátok csak kicsit lazítsatok.

Tv-t nyugodtan nézzetek de diszkrét hangerőn.

2013. nov. 1. 20:48
 13/15 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is írták, ez szoktatás kérdése. Mi a kezdetektől beszélgetünk, járkálunk, rádiót hallgatunk stb, úgy, hogy a babaszoba ajtaja csukva van. Nem szoktam teljes sötétséget sem csinálni, csak behúzom a függönyt, vagy ha nyáron nagyon odatűz a nap, akkor félig leengedem a redőnyt.

Próbáljátok átszoktatni. Szépen, fokozatosan. Pl. minden alkalommal egy kicsit húzd feljebb a redőnyt. Kapcsold be a rádiót halkan, és úgy altasd.

A ti életeteket is megkönnyíti, ha ezt megszokja, mert akkor nem kell kukán ülnötök, míg alszik, és neki is jobb lesz. A férjem is így volt nevelve, mikor kicsit volt, lábujjhegyen kellett járni, és most mindenre felébred, arra is, ha fölkelek vagy éppen csak megfordulok. Nem vagyok szakértő, de szerintem van összefüggés a kettő között.

2013. nov. 3. 18:27
 14/15 porcukormókus ***** válasza:

Nalunk is elegge megszoktak a csendes alvast, de azert a tevet a kozepesnel kicsit halkabb hangeron toleraljak, ill. a beszurodo fenyeket is.Szoktak is sokan okitani, hogy ez az en hibam, es hat igazuk is van.. De mikor lefektetem a ket kicsit, delben es estenkent is egyedul vagyok itthon; megis mivel kene zajt csapnom, kivel beszelgessek?? :)

Megy halkan a tv vagy a radio, de csak emiatt, mert szivemszerint azt is kikapcsolnam, mert ilyenkor VEGRE CSEND van, ami aranyat er! :))

Ez csak hetvegen bosszulja meg magat, amikor a ferjem itthon van, mert akkor azert lenne mit csinalni szieszta-idoben.. ;)

2013. nov. 15. 02:16
 15/15 Gabi86 ***** válasza:
Ez hülyeség hogy szoktatás kérdése.pl mi mikor hazahoztuk a lányomat minden tudtam csinálni mellette sőt direkt ment is "mellette" a tv mikor aludt és aztán jött a hasfájás meg most a fogzás és "mindenre" felébred így én sem zörgök feleslegesen,mert amúgy is keveset alszik.jó ilyen hogy tv meg mosógép megy,de mivel a szobája a konyha mellet van mosogatni nem szoktam neki állni ha alszik.azt úgy csinálom,hogy átviszem a mi szobánkba aludni.de amióta fogzik azóta nagyon nyugtalanul alszik. és igazat adok annak a válaszolónak aki azt írta hogy a csend aranyat ér.:-) (mármint azok a percek amikor a gyerek alszik és végre csend van) 5,5 hós baba anyukája
2013. nov. 18. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!