Akinek átalussza a babája az éjszakát, annak mi az oka?
arra gondolok,hogy egyszerűen nem ad neki-visszaaltatja,vagy csak szimplán szerencséje van,esetleg tápszeres-és jobban jól lakik?
3hónapos múlt a kislányom-próbálkozom,de nem tudom,hogy érdemes-e.anyatejes,3-és fél-4óránként eszik nap közben-és a védőnő szerint 8-kb 5ig birnia kellene.tényleg igy van?vagy majd a szilárd étel bevezetése hoz eredményt?
Kisfiam anyatejes volt, 3 hetes korától aludta át az éjszakát. Az első esetre emlékszem, el sem hittem: este9-től hajnali 4-15-ig aludt. Pár nap alatt elértük a reggel 6 órát is.
Ikerlányaim tápszeresek, ők 3 hónapos koruk óta lausszák át. Egyszer éjjel kimaradt az 1 órás kaja, helyette másfél órával később keltek, és 1-2 hét alatt eljutottunk odáig, hogy este 9-től reggel 5-6-ig aludtak, ez volt 3 hónaposan. Gyerekfüggő.
Anyatejes kisfiamat 1 éves kora után szoktattam le az éjszakai 3-4-szeri cicizésről, mert már nem bírtam tovább. Nagyon kemény 1 hét volt, míg megszokta hogy éjszaka nincs cici, de megérte.
Szóval teljesen normális ha kel még éjszaka ennyi idősen!
Nagyon nehéz megmondani, vajon megéri-e "leszoktatni" a gyereket az éjszakai evésről/kelésről.
Mert lehet, hogy kemény munka árán sikerül a gyereknek átaludni az éjszakát, mert megszokja, hogy nincs miért felkelnie. Anyuka nyer magának nyugodt éjszakákat, de ki tudja, hogy mit veszítenek később, minek milyen következménye lesz később.
Én azt mondom, hogy a természet majd eldönti, a babám mikor akar leállni az éjszakai evésről. Én nem kényszerítem (amíg bírom, addig legalábbis nem, pedig a babám mellett 12 órát dolgozom naponta), és akkor remélhetően később is természetesen alakulnak a dolgok.
Egy közeli ismerősöm, 2 gyerekes anyuka, osztotta nekem az észt, hogy nem kell felvenni mindig a babát, hagyni kell kicsit sírni stb. Mondjuk nekik így elég hamar átaludtak a gyerekek az éjszakát. Most 2 éves a fia, és kb 1 hónapja elkezdte azt csinálni, hogy nem hajlandó aludni és csak üvölt. Ők pedig, kapaszkodjatok meg, 45 percet hagyják sírni a gyereket, míg végül abbahagyja magától. Mert "hiába megyek be, miután kijövök újra üvölt". Na most szerintem az ilyenből könnyebben lehetnek később problémák, szorongó gyerek, zárkózott gyerek vagy éppen agresszív gyerek, mintha mondjuk megkapná azt az szeretetet, törődést, amire akkor szüksége van. Itt most nem a kirívó esetekre gondolok, mert azokkal nyilván szakemberhez kell fordulni.
A babám az elején napi 20 órát volt a kezemben, csak velem aludt el és nem lehetett kimozdulni vele sehova. Most 6 hónapos és teljesen kiegyensúlyozott, 6-8 órákra elmegyünk vele, a kiságyban alszik már teljesen jól és a földre lerakom és akár fél óráig is elvan a játékaival. Szóval nem erőltetek semmit, csak finoman terelgetem, és szépen mindent letesz magától mikor eljön az ideje. Jelenleg 1-3-szor kel éjszaka, kb 4 óránként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!