Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Másfél hetes babát engedni...

Másfél hetes babát engedni kell annyit aludni, amennyit szeretne?

Figyelt kérdés
Napközben evések után (anyatejes baba) mindig alszik, van hogy 2 órát, van hogy csak felet. Éjjel egyszer kel fel enni, utána egy kicsit nyűgösebb, de ringatás után akkor is elalszik. Ismerős szerint nap közben nem szabadna hagyni aludni, és akkor az éjszakát is átaludná, illetve szerinte a fejlődésének sem tesz jót, hogy ennyit alszik. Én azt hittem, hogy egy ilyen pici babát még hagyni kell, hogy pihenjen. Vagy kellene vele napközben többet foglalkozni, hogy ne aludjon?
2013. okt. 13. 11:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

az ismerősöddel ne foglalkozz, hülyeséget beszél

a babák akkor fejlődnek a legjobban, amikor alszanak, nagyon picike még, szüksége van az alvásra, ártasz vele, ha erőszakkal ébren tartod

az pedig, hogy 1,5 hetesen felkel éjjel enni teljesen normális, az is normális lenne, ha nem csak egyszer kelne fel, hanem ott is szabályosan 3 óránként

hagyd pihenni, fejlődni, ne zavard össze az ébren tartással, beáll majd a maga ritmusa és az éjszakákat is át fogja aludni, ha egy picit nagyobb lesz a gyomra és este megfelelő mennyiségű táplálékot tud fogyasztani

2013. okt. 13. 12:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Az első nagyon jókat ir+ még annyival egészíteném ki, hogy csak akkor kell felkelteni, ha 4 óránál tovább alszik napközben.Akkor felpuszilgatod, és ujra etetés után simán elalszik. Ilyen korban még nagyon sokat alszanak. Ahhoz hogy megtudd, hogy a hőmérséklet megfelelő neki, elég ha a tarkóját megérinted, ha kissé hűvös, akkor valószínűleg fázik, érdemes jobban betakargatni.
2013. okt. 13. 12:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Tényleg nagy butaságot mond ismerősöd. ekkora babának szüksége van sok alvásra nappal is majd beáll egy idő után, éjjel meg még természetes hogy kel. én úgy tudom akkor kell kelteni ha be volt sárgulva vagy koraszülött volt és 4óránál tovább is aludna. ráadásul azzal hogy ébren akarnád tartani csak rossz alvási szokásai lesznek. Hadd aludjon :)
2013. okt. 13. 13:04
 4/6 anonim ***** válasza:

a babának aludnia is kell, és ha fáradt, NEM SZABAD FELKELTENI. még fürdetéshez se (a napirend újszülötteknél nem fontos még)

kivéve, ha túl kis súlyú és sárga és ezért aluszékony, de ez a 3 órán túli alvás esetén van, mert bekómázhat (nekem a 4. napon majdnem baj lett ebből, mert nem mondták ezt a kórházban, én meg büszkén figyeltem, ahogy alszik, csak aztán meg alig tudtam felébreszteni, nagyon megijedtem)

szóval ha nem sárga ÉS kissúlyú (3 kiló alatti) akkor annyit aludhat, amennyit akar, úgyis felkel, ha éhes :)

ja, és azért 2,5 hónapos koráig kialakul a ritmusa, az, hogy éjszaka alszik.

az anyatejes babák azért éjszaka általában felkelnek legalább egyszer, bár én anyukáktól azt hallom, van, hogy még 2 évesen is éjjel 2x. :)

az én kisfiam (5hós) este 7 és reggel 7 között 3-4x kelt éjjel ciciért - már inkább magam mellett tartom éjjel inkább. ja, és mind1, napközben óránként, vagy 3 óránként etetem meg. ilyen és kész, mi így szeretjük az éjszakát :) (mert én amúgy - biztos fura sokaknak - szeretem ha éjjel cicizik) :)

2013. okt. 13. 21:04
 5/6 anonim ***** válasza:

szia

én hülye voltam-3óránként keltettem az elején.evett,volt vagy másfél óra ,mire visszaaludt-és persze sirt,amikor keltettem-hogy egyen..szóval3óránként nem-de 4óránál tovább én nem hagynám.miért ne alakujon ki a különbség a nappal-éjjel között?

2013. okt. 14. 10:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

nagyon ügyes babád van!

ne ébreszd,ismerősöd butaságot sőt egyenesen hülyeséget mondott!Pont akkor fejlődik megfelelően az idegrenszerük ha minél többet alszanak!

Aludjon a Picurkád amennyit csak akar!

Az meg hogy éjjel csak 1* eszik maga a csoda!!!

2013. okt. 14. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!