Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hol aludjon 1 éves kisfiam,...

Hol aludjon 1 éves kisfiam, ha a kiságy "kicsi" neki?

Figyelt kérdés
1 éves kisfiam, néhány hónapja nem hajlandó a kiságyában aludni. Iszonyatosan sokat mozog, és mindig felébred mert megüti magát, sír nem hajlandó vissza aludni. Ilyenkor kivesszük és köztünk alszik.Én igazából együttalvás ellen vagyok, de így legalább midannyian alszunk valamennyit. A kiságy ban állandóan beveri valamilyét, keresztbe fekszik és rugdossa a rácsokat, szerintem erre szokott felébredni. Vennék neki másik ágyat, de milyet? Kicsi még és a peremes gyerekágyból simán kiesne szerintem, meg lehet az is kicsi lenne neki. Valami jó ötlet? van valaki hasonló helyzetben?
2013. okt. 9. 09:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
az első gondolatom nekem is a gyerekágy volt, ami leesésgátlóval van ellátva. szerintem nem lenne neki kicsi, és ezek az ágyak nagyon alacsonyan vannak. más ötletem nincs.
2013. okt. 9. 09:21
 2/11 anonim ***** válasza:
Az én fiam ugyanígy (nem) aludt picinek. Aztán kiraktuk egy rendes egyszemélyes ágyra. Eleinte kipárnáztuk. Majd már csak a földre tettünk párnát vagy összehajtott paplant, ha leesne. összesen kb 2-szer mászott le. Majd megszokta és a mai napig nem esett le (9 éves). De mindig akkora helyet alszik be, amekkora az ágy. Egy kissebb ágyról sem esik le, de egy franciaágyat is bealszik teljesen.
2013. okt. 9. 11:13
 3/11 anonim ***** válasza:

Saját tapasztalatod szerint is beválik az együtt alvás.

(Akkor miért vagy ellene?)

2013. okt. 10. 01:10
 4/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Igen, beválik az együttalvás , mert nincs más választásunk mostanában. De mindig is ellene voltam, ráfekszünk, senki nem alszik nyugodtan (max. a gyerek), ha egyedül vagok, mert a férjem dolgozik, még pisilni se merek kimenni mert félek pont akkor esik le, nem lehet szexelni, mert mellette azért durva lenne, kimenni meg megint ott van hogy mi van ha leesik?? Ja, és nem egy anyukát ismerik aki az iskolás gyerekét neem tudja kirakni a szülői ágyból.

Engem nem zavar ha másnak ez így jó, de én ellene vagyok. Nem egy jó megoldás szerintem!

2013. okt. 10. 08:13
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Nyilván szexelés idejére más megoldást kell találni :D

Ez a "ráfekszek" meg egy olyan legenda, amit még azok a fehér emberek indítottak el, akik megfigyelték a saját gyarmataikon élő őslakókat. A bibi csak az, hogy eközben a fehér emberek önző szándékokból rászoktatták az őslakókat olyan, káros, fehérember-szenvedélyekre, mint a drog vagy az alkohol. És igen, alkoholos befolyásoltság alatt valóban történtek balesetek.

Józanul, egészségesen alvó ember esetén azonban működnek az egészséges riasztóreflexek is, ha a gyerek bajban van.

2013. okt. 10. 13:31
 6/11 anonim ***** válasza:

<< Ja, és nem egy anyukát ismerik aki az iskolás gyerekét neem tudja kirakni a szülői ágyból. >>

Csecsemővel(!) együtt alvásról beszéltünk. :D

3-4 évesen már meg lehet szoktatni rá, (el lehet kezdeni) hogy a saját külön ágyában aludjon, és akkor már rács meg kényszerítő eszközök nélkül is tud vigyázni magára, hogy ne essen ki.

2013. okt. 10. 13:34
 7/11 anonim ***** válasza:
Láttam egyszer egy családot, ahol négy lány van. (Anyuka Fülöp szigeteki.) Ott úgy oldották meg amíg kicsik voltak, hogy ágy helyett tatamin, matracon ágyaztak meg a gyerekeknek, együtt. Vagyis nem lehetett nagyot leesni róla, -- a szülőkkel együtt alvást pedig felváltotta a testvérekkel együtt alvás...
2013. okt. 10. 13:38
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Hiába mondják, hogy nem fekszik rá a gyerekre (és tényleg nem fekszik rá), de ha nem érzi biztonságosnak, soha nem fog nyugodtan aludni. Az anyáknak is szükségük van néha pihenésre, mielőtt teljesen kimerülne.
2013. okt. 10. 14:08
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi Utolsó!

Kezdem magam rosszul érezni, hogy nem szeretek a gyerekkel együtt aludni...Nem vagyunk egyformák, én ezt ellenzem, és nem oktatom ki azt aki másképp gondolja.

2013. okt. 11. 07:53
 10/11 anonim ***** válasza:

Na mindegy....

Akkor tatami vagy matrac. Arról, ha legurul is, nem üti meg magát...

2013. okt. 11. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!