Ki hogyan altatja el csecsemőjét?
9 hónapos és leteszem az ágyába, elalszik magától rövid időn belül.
Én nem ringattam soha álomba.
3 hónapos koráig csak és kizárólag úgy aludt el hogy a mellemet szopizta. Végülis éhes nem volt, de mégis kellett neki a közelségem. Tehát bőven elég volt ha csak a szájában volt a cicim, párat cumizott rajta és már aludt is. Így persze elaludtunk mind a ketten egy idő után, aztán óvatosan visszatettem az ágyába.
Ez 3 hónapig így ment, másként sírt az ágyában ( de érdekes hogy csak este igényelte ezt a fajta altatást.
De mivel minden egyes este próbálkoztam csak simán szopizás után letenni az ágyába így egy idő után ( 3 hónap után) egyik napról a másikra simán elaludt önállóan.
És szerencsére ez azóta is így van.
Este fürdés- megkapja utána a tejcijét, kicumizza és megy az ágyába aludni.
Egyébként már mikor elkezdem etetni előtte már csak nagyon szűrt fények vannak a lakásban hogy érezze is hogy ez most már este. Rendszerint el is alszik a cumisüvegen, de ha mégsem akkor is a kiságyában elaszik 5 percen belül.
( És azt hozzátenném hogy nem állt szándékomban senkit megbántani ezzel. Felőlem mindenki úgy altatja a gyermekét ahogy jónak látja. Nálunk ez a rutin)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!