7,5 hónapos a babám, és napközben 2x30peercet alszik és nem többet. Éjszaka is sokszor felébred,4-5 is, cicin vissza alszik, vagy ha kézben ringatom. Ez normális?
Újszülött kora óta 1 éves kora környékéig aludt így, aztán átszokott a napi 1 alvásra és onnantól 1.5-2 órát alszik délután.
Az esti kelésekről (3 óránként kelt cicizni) 1 éves kora után én szoktattam le. Ő cicin aludt el, és nem érdekelt hogy ki mit gondol erről.
Úgy érzem, ez a szoptatás velejárója, mert ilyen esetekben szoktak gyakori éjszakai ébredésre panaszkodni. De ha nem sír, miért nem próbálod hagyni, hogy visszaaludjon? Akkor vélhetőleg nem éhes vagy nincs semmi baja. Megtanulja, hogy egyedül elaludjon. Én csak akkor venném ki, hogy nyűglődik vagy sír, de akkor sem biztos, hogy enni akar.
Az én fiam éjszaka egyszer szokott ébredni, de nem eszik. Visszaadom neki a cumiját, megigazítom az ágyban, és alszik tovább.
Valamennyire a babától függ, hogy milyen típus, másrészt szerintem szoktatás kérdése. Mi mindig betettük az ágyába, és szépen elalszik. 7 hónapos, és már nem kéri az éjszakai evést, ő hagyta abba magától.
A lányunknál nem volt kérdés hogy hogyan alszik el, szopi után rögtön elaludt. 1-2 hónaposan még be tudtam tenni az ágyába hogy nem ébredt fel, de utána már mozdításra felébredt, így nem zavartam meg. Ébresztettem volna fel, mikor jólesően elaludt?
Aki írta, hogy leszoktatta a cicin alvásról, hogy csinálta? (a sírni hagyás nálam nem jön be)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!