Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Lehetséges dolog ránevelni az...

Zsófianyu kérdése:

Lehetséges dolog ránevelni az éjszaka végigalvására a babákat?

Figyelt kérdés

Mindenem a kisfiam, de 7 hósan sem képes átaludni az éjszakát és ilyenkor nem elég csak cumisüvegből megitatni vízzel, hanem cicit kér, van, hogy akár 3x is egy éjszaka.

Lehetséges erről leszoktatni? Valós ötleteket kérek, mert a "viseld el, a te gyereked ilyen" és a "majd kinövi" mondatokból kissé már elegem van...

#alvás #ájszaka átalvása
2013. júl. 20. 03:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Éhes ezek szerint, ha nem elég neki az innivaló!

Mit kap vacsorára!

Talán ha vacsira tartalmasat kap , pl. főzelék, vagy kenyér valami feltéttel, péksüti, fonott kalács, pogácsa, majd cicizik, akkor jobban bírja az éjszakát, s nem kel fel, max 1x inni.

Nagy már, s hamar átszalad rajta a tej, megéhezik, ezért is kelhet ennyiszer!

2013. júl. 20. 04:26
 2/6 anonim ***** válasza:
valós sztori, 6-7hósan elkezdett beiktatni extra szopizásokat éjjel, védőnő javaslatára előbb vízzel kínáltuk ilyenkor, majd apja ment be hozzá, visszaédesgette, 4. éjszakától átaludta az éjszakát. Ekkor már evett főzeléket, este 6kor főzelék, 8kor szopi és reggelig húzta a lóbőrt. Egyébként cicin éjjel nem szopizott hanem vigyorogva rágcsálta, nem szomjas volt,játszott.
2013. júl. 20. 08:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Amióta tápszert adok estére azóta átalussza az éjszakát. De lehet, hogy csak véletlen egybeesés. Engem anno úgy szoktattak rá az éjszaka átalvására, hogy este kiraktak a konyhába, és reggelig nem jöttek ki, hiába sírtam. 2 éjszaka után már átaludtam az egészet, és azóta is. Persze egyáltalán nem ajánlom ezt a módszert.
2013. júl. 20. 08:52
 4/6 A kérdező kommentje:

6-kor gabonapépet eszik és 8-kor van a cicizés, ezen rendszeresen elalszik.

Lehet, hogy meg kellene próbálnom a rendes adag kanalas ennivalót lefekvés előtt, tehát 8 körül, rá még egy kis cici...

Sajnos a tejecske is fogyóban, néha elfogadja a tápit is este, de általában üvölt, ha a szájához közelít a cumisüveg...

2013. júl. 21. 02:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem elkeseríteni akarlak, maximálisan átérzem a problémád. 12,5 hós a kisfiam, minden létező dolgot kipróbáltunk már amit csak lehetett. Túl vagyunk több gyerekorvos, védőnő, homeopátiás orvos, gasztroenterológus véleményén, alváslaboron, több allergiavizsgálaton, két hetes kórházi teljes kivizsgáláson és még mindig 8 óra leforgása alatt, 15-20-25 alkalommal felkel minden egyes éjjelen, de van, hogy órákat ébren vagyunk. Egyszerűen kivagyok idegileg, és úgy érzem már semmire és senkire nem számíthatok, hogy változtat ezen. Persze minden gyerek más és nem mondom, hogy nálatok ez nem oldódik meg rövid időn belül, de ne ess abba a hibába, hogy javasolnak egy tuti megoldást, te pedig már szinte el is hiszed, hogy ez majd megoldja, aztán jön a csalódás és onnantól sokkal rosszabb. Minden egyes alkalommal így jártam, a kórházból egy hónapja úgy engedtek minket haza, hogy megvan a baj, megvan a megoldás, innentől kezdve aludni fog mint a bunda, én persze naívan el is hittem és az ég adta világon semmi nem változott...
2013. júl. 23. 10:13
 6/6 A kérdező kommentje:

Kedves 5. hozzászóló. Sajnálom, tudom lehet ez rosszabb is, mint a mi esetünk...

Anyum elmesélte, hogy én 6 éves koromig minden éjjel felébredtem, csak ugye amikor már tudtam járni, egyszerűen fogtam magam és átmentem hozzájuk vagy olyan is volt, hogy nagyimékhoz, velük egy házban laktunk. Ezt akko hagytam abba, amikor elköltöztünk és lett külön szobám a nővéremtől. A mai napig nem világos, hogy mi volt a gond...

Mit mondtak, mi a baja a babódnak?

2013. júl. 23. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!