Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Segítség! Mit kezdjek a 3...

Segítség! Mit kezdjek a 3 éves gyerekemmel, ha nem érti meg, hogy aludnia kell?

Figyelt kérdés

Napközben sehogy nem hajlandó aludni, pedig nagyon szüksége lenne rá, mert így délután már hisztis, nyűgös, és az éjszakai alvása is sokkal nyugtalanabb, sokszor felébred!

Születése óta nagyon rossz-alvó, sohasem tudott egyedül elaludni, akár 100-szor is visszavihetem az ágyba, akkor is kijön. Csak velem hajlandó elaludni, de ez minden alkalommal több óra!!!

2013. júl. 4. 14:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ne erőltesd az alvást. Hidd el rosszabb lesz. Ha Ő MAGÁTÓL mondja anya álmos vagyok vidd aludni. Ne kérdezgesd, hogy akar-e. Ha akar szól, kész. Én is egész kicsi koromban délutánonként nem tudtam elaludni. De megtanították, hogy attól, hogy én még nem tudok, a többi aludna. Úgyhogy csak feküdtem, csendben, baromi nehéz volt kibírni, nagyon utáltam ezeket a délutáni alvásokat, idegesített, hogy én meg addig itt unatkozom. Akkor valamiért nem volt rá szükségem, hiába voltam álmos, nem bírtam napközben elaludni. Sütött a nap, világos volt, nagy volt kint a zaj, stb. Nem lehet, hogy ez a baj? Van redőny, hogy éjszakai sötétet csinálj neki?

Nincs gyerekem, de bennem nagyon megmaradtak ezek, hogy délután, miért utáltam aludni, akkor is ha álmos-fáradt vagyok. Ez még most is megvan, csak felnőtt koromra lett redőny, délután álmos vagyok lehúzom, sötétítő be és akkor legalább pihenek. Éjjel is így van. Bevilágít a lámpa vagy az óra világít, pedig nem úgy neveltek hogy burokban, hogy jajj kicsikém semmi ne zavarjon és mégis.

24/N

2013. júl. 8. 13:36
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! A helyzet változatlan, de megpróbálom kicsit nyugodtabban kezelni. Ma már nem harcoltam vele órákat az ágyban délután, hagytam, hogy ne aludjon és kész. Viszont csendes pihenőt sem hajlandó tartani, így meg a délutánunk egy katasztrófa! Remélem egyszer megérti, hogy a pihenés és az alvás nem egy merénylet ellene!
2013. júl. 9. 22:41
 13/14 anonim ***** válasza:

11-es vagyok. Biztos, hogy velem is sokat bajlódtak az óvónők is meg anyámék is, hogy aludjak délutánonként, de valahogy az míg kicsi voltam nem igazán ment. Mikor álmos voltam elaludtam ott ahol éppen voltam, két ilyen esetre emlékszem is. Ha épp anya ágyán akkor ott, ha a fotelban akkor ott. Ha nem aludtam akkor nem aludtam, ez nem olyan dolog amit lehet erőltetni, hogy dee aluggyááá!

Azt, hogy Anya mit csinált velem, hogy Ő is tudjon aludni, mert neki volt igénye rá, arra se emlékszem.

Dolog érdekessége, hogy így felnőtt fejjel szinte minden szombat vagy vasárnap délután ledőlök kicsit aztán néha el is alszom.

24/N

2013. júl. 10. 12:48
 14/14 nevess válasza:
Ez semmi, én sohasem aludtam hajnal után aludtam el esetleg, ha mellettem feküdt valaki ha nem, de olyan 3 és fél éves voltam mikor elkezdtem normálisan aludni.
2013. júl. 10. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!