Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Segítség! Mit kezdjek a 3...

Segítség! Mit kezdjek a 3 éves gyerekemmel, ha nem érti meg, hogy aludnia kell?

Figyelt kérdés

Napközben sehogy nem hajlandó aludni, pedig nagyon szüksége lenne rá, mert így délután már hisztis, nyűgös, és az éjszakai alvása is sokkal nyugtalanabb, sokszor felébred!

Születése óta nagyon rossz-alvó, sohasem tudott egyedül elaludni, akár 100-szor is visszavihetem az ágyba, akkor is kijön. Csak velem hajlandó elaludni, de ez minden alkalommal több óra!!!

2013. júl. 4. 14:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Keltsd fel reggel 6kor, és játssz vele nagyon sokat, hogy elfáradjon. Úgy talán elalszik dél-egy körül, legalább egy órácskára.
2013. júl. 4. 14:30
 2/14 anonim ***** válasza:
81%

Én fiam is ilyen,októberben lesz 3.

Én is próbáltam,hogy nem teszem le,de akkor nyűgös délután és 1-2 nap délutáni nem alvás után nagyon ki van merülve.

Nekünk most az jött be,hogy 7kor kelnek reggel(van egy pici fiam is) és 2-2,5 órát lent vagyunk a játszón.Tök jó,mert árnyékos,van csap,lehet sarazni, tud bicajozni és úgy rendesen kifárasztja magát,meg persze a meleg is rátesz,így csak 10 perc mire elalszik,de úgy,hogy mellé fekszem:))Ő sem hajlandó egyedül elaludni,de már beletörődtem!Az esti altatás nekünk is van hogy 1 óra,ezzel nem tudok mit kezdeni...

2013. júl. 4. 14:51
 3/14 A kérdező kommentje:
Reggel 7 körül kel, este pedig sosem alszik el 10 előtt. Sokszor van, hogy 11-ig is húzza az időt. És ez akkor is így van, ha délután semmit nem alszik.Hogy lehet elég egy 3 évesnek napi 9 óra alvás?! Én ettől tudnék többet aludni felnőttként! Ma egész délelőtt kint szaladgált, és most 3 perce aludt el 2 és negyedóra kínlódás után!
2013. júl. 4. 15:10
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom, az én lányom kb kétéves kora óta ezt csinálja. Meg is szóltak érte, hogyha meghallották, hogy megkérdeztem, hogy akarsz aludni? Mert ha nem akart, akkor csak harcoltunk órákat. Szóval ha azt mondja hogy akar, akkor bemegy és elalszik az ágyikójában. Ő általában reggel fél 7-kor kel, és este már nyolckor fürdés, alvás. Minél jobban erőltettem, annál rosszabb volt. Nem a melegtől van?
2013. júl. 4. 15:21
 5/14 A kérdező kommentje:

Gyakorlatilag mindig kínlódtunk az elalvással, már kisebb korában is, de mostanra kriminális lett. A bölcsiben sem tudják elaltatni, vagy csak az alvásidő végére, persze így még rosszabb, mert kb 10 perc után kelni kell!

Azért erőltetném még a délutáni alvást, mert még az oviban is aludni kell, na meg egyértelműen látszik rajta, hogy szüksége is van rá. De hát egyfolytában harcol ellene;mintha elhatározta volna, hogy akármilyen fáradt is, nem szabad elaludnia!

2013. júl. 4. 15:53
 6/14 anonim ***** válasza:
tényleg ne erőltesd neki, mert annál jobban ellen fog állni, teljesen megértelek hogy aggódsz, de egy 3 éves gyereknek már elég naponta 9 óra alvás, én is csak azt tudom tanácsolni, hogy jól fáradjon el egész nap, és ne azt lássa rajtad, hogy erőlteted az alvást, hanem inkább tégy úgy előtte mint akit nem érdekel, nyugi ha fáradt lesz akkor úgyis magától kéri majd az ágyikót :)
2013. júl. 5. 09:50
 7/14 anonim ***** válasza:

egyik korábbi vagyok,aki hasonló problémákkal küszködik.

Nálunk is az volt,hogy alvásra szüksége lett volna,csak nem tudott elaludni.Mellé feküdtem és mondtam mindig,hogy "nyugodjon meg a lábad,kezed,csukd be a szemed"

ezt rengetegszer eljátszottuk és mára megtanulta,hogy nyugiban kell feküdni,így elálmosodik,elalszik...hátha ez segítene!

Akkor kezdtem el mondogatni mikor konkrétan félálomból felült,csak úgy!!Már csukva volt a szeme és úgy gondolta tesz azért,hogy mégse aludjon el...

2013. júl. 5. 22:30
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy valamiért fél az alvástól? Rosszakat álmodik, ilyesmire gondolok. Vagy próbáld meg megtiltani neki az alvást, hátha csak dacoskodik :)
2013. júl. 6. 11:55
 9/14 A kérdező kommentje:
Igazából álmában is elég sokat nyöszörög, forgolódik, biztosan elég sokat álmodik. De azt már megfigyeltem, hogy akkor alszik nagyon nyugtalanul éjjel, amikor nappal nem alszik, így persze nyűgösebb is a nap folyamán. Egyébként tegnap pont azt csináltam, amit az utolsó válaszoló is írt, megtiltottam neki az alvást. Bő 1 óra alatt elaludt (bár lehet, csak azért volt, mert előző este éjfélre aludt el!).
2013. júl. 6. 17:59
 10/14 anonim ***** válasza:
Nővérem lánya is ez a típus volt, hogy nem akart aludni, viszont akkor délutánra rém hisztis lett. Ő azt csinálta, hogy oké, nem kell aludni, de csendes pihenő van, feküdjön le és olvasson vagy halkan játsszon az ágyban. Ha egy órát így pihen, akkor jobban viseli a nemalvást.
2013. júl. 6. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!