Másfél éves kislányom nem alussza át az éjszakát, ti mit tennétek, mit csináljak?
Védőnő, és doki néni szerint ez nem gond. A környezetemben viszont egyre több az ilyen korúakról az a visszajelzés, hogy átalussza az éjjelt.
- próbáltam nem bemenni, várni, hogy visszaaludjon, de keserves sírás lett a vége
- próbáltam csak itatni, de ezt sem díjazta, és sírt
- már éjjeli tápszert is adtam neki
- napközben délelőtt kevesebbet eszik, ahogy közeleg az este egyre többször kér, de nem vacsorázik valami kielégító mennyiséget, emiatt altatáskor tápit adok neki, amit nem iszik meg teljesen, de olyan 100-120 ml-t elfogyaszt...
- altattam már sötétben, meg éjjeli fénynél is...
Van valakinek ötlete? Mit csinálhatok rosszul? Vagy ez tényleg nem gond, hogy egyszer még kel? Köszönöm
Disi!
Ha még pelusos a pici egész nap, javaslom délután csökkentsd a folyadékot. Azért pisil sokat, mert sokkal több folyadékot kap, mint a szükséges. Elég az is, ha csak pár korttyal van kevesebb a poharában-üvegében.
Kisebb bababoltokban kérhetsz termékmintákat, hátha megtalálod a nektek legjobban megfelelőt.
Nem tudom, megnyugtat-e, vagy épp elriaszt, de az én kisfiam 3 éves, és még mindig előfordul, hogy ébred. Én - saját emlékeim szerint - ovis koromban még simán keltem éjjel, és be is hívtam olyankor a szüleimet.
Nem hiszem, hogy az éhség miatt kelne, felesleges megetetned, de ha a doki és a védőnp szerint nincs baj ezzel (és miért lenne?), akkor ne azt nézd, hogy bezzeg a szomszéd Marika mert csinál.
Kedves 10-es,
a étkezéseink:
8 órakor reggeli (szendvics, virsli, rántotta...)
11 órakor gyümölcs, zöldség
13 órakor ebéd (amit mi is eszünk)
15-16 órakor joghurt, gyümölcs, túró
18 órakor vacsora (hasonló minta reggeli)
ezt így csinálnánk, DE
- a reggeli husiból eszik pár falatot és ennyi...se kenyér, se tojás, se sajt... se semmi
- tízóraival szerintem nincs gondunk azt szépen eszik (fél alma, vagy ha kisebb az egész; sárgarépa, banán...)
- ebéd nagyon sokszor főzök levest is, meg főételt is, és egyikből sem akar enni. A levesből kieszegeti a zöldségeket, a főételről leeszi a husit ... de sajnos nem az egészet (ez jóval kevesebb mennyiség, mint amire azt mondanám egészségére)
- uzsonnával megint nincs gondunk, joghurt és gyümölcs bármikor bármennyi
- a vacsora meg ugyanaz mint a reggeli, csipeget pár falatot és kész
Emiatt szoktam megkínálni este lefektetéskor 9 órakor egy kis tápszerrel, kb 120 ml-t fogyaszt el és ennyi.
Ha vigyázok barátnőm gyerekeire, vagy a sogornőmére, mind imádják a főztöm. Úgy esznek mintha otthon nem kapnának... emiatt azt kizártam, hogy ehetetlen lenne. Múltkor vettem bébiételt, hogy akkor adok neki azt, de azt sem fogadta el...
Szerintem a rendszer meglenne, ha rendesen enne velünk... de a csipegetésekkel nem lakik jól. Emiatt gondoltam, hogy éjjel éhes lehet, és ezért kel, de passz!
Kedves többi hozzászóló,
köszönök minden véleményt...
Két héttel a kiírt poszt/kérdés után, örömmel értesítelek benneteket elkezdte átaludni kislányom az éjjeleket :)
Éjszakai tápszert kap lefekvéskor, és nem ébred fel reggelig. A napközbeni táplálkozása annyiban változott, hogy ha reggelire nem akar elfogadni semmit, akkor már reggelire kirakom neki a gyümölcsöket, és ebédig ezekkel elvan. Talán most a hűvösebb idő is segít, nem tudhatom.
Gondoltam megosztom veletek a fejleményeket!
Gratula!
Nem akarlak elkeseríteni, de lelkileg gyúrj rá a rémálom-időszakra.
Nálam ez jó egy évig tartott. Amikor beindul a fantázia, gyakran magukat rémítik meg a gyerekek.
Az én mumusom a medve volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!