Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Csak nálunk vannak alvás gondok?

Csak nálunk vannak alvás gondok?

Figyelt kérdés
Mindenkitől azt hallom,hogy átalussza az éjszakát a babája és nics vele gond. Mindenkinek ilyen "tökéletes" babája van,csak nekem nem? Vagy én csinálok rosszul valamit? Fogzik,az tuti,ezt tudom,kettő már kint van neki és jön a többi,most 8 hónapos. Már mindent kipróbáltam homeós dolgokat,kamillát,szóval sok mindent,de óránként kel éjszaka,és ez elég fárasztó,ráadásul hajnalban annyira felébred,hogy fent vagyunk egy huzamban egy órát. Mikor másoknak mesélem,hogy milyen rosszul alszunk,olyan érdekesen néznek rám,mintha én csinálnék valamit rosszul. Valóban így van?
2013. jún. 1. 14:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Dehogyis, ez tök normális! Nekem is volt ilyen fogzásnál, és itt is sok ilyet olvastam. Semmit nem rontottál el!

Az én kisfiam másfél éves, de még sosem aludta át az éjszakát, fogzáskor szintén óránként kelt, ugyanúgy mint nálatok. Ez most leredukálódott 2-3 alkalomra. Mondjuk hamar vissza alszik, de ritkán előfordul, hogy ő is fent van egy ideig.

2013. jún. 1. 14:32
 2/6 anonim ***** válasza:
a lányom gyakorlatilag 3 éves koráig nem aludt át egy éjszakát sem.Többször felkiáltott,sírt,rúgkapált.Még most is amikor betegség kerülgeti rájön éjszaka.Most már 4 elmúlt.Az öccse meg 10 szer szopizott éjszaka azért nem aludt.Mióta elválasztottam néha-néha felébred és inni kér de alszik tovább.Én is irigylem akinek a 5 hetes gyereke átalussza az éjszakát,de már mi is túl vagyunk a nem alváson.5 évet öregedtem 3 év alatt kb...
2013. jún. 1. 15:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Kisfiam jövőhéten lesz 11 hónapos. Születése óta küzdünk az alvással. Jelenleg 7-8 órát alszik éjszaka minimum 10 ébredéssel, de nem ritka, hogy 1-2 órát ébren is vagyunk, de reggel akkor sem alszik tovább. Nappal összesen 2-2,5 órát alszik két részletben. Már kibújt 8 foga, de egyetlen után sem javult egy kicsit sem a helyzet, még egy éjszakára sem. Én is szoktam azon rágódni, hogy vajon mit csináltam rosszul és ha valamit másképp csináltam volna, akkor is ilyen lenne.

Tehát nem vagytok egyedül

2013. jún. 2. 11:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Ugyanezek az érzéseim voltak!Nekem 17 hós a lányom, az éjjeleink katasztrófák voltak az elválasztás után is... éjjelente sok kelés, köztünk is fent volt órákat stb, stb. nyűglődtünk éjjel, kettesben sem tudtunk lenni a férjemmel, mert annyit kelt , rögtön altatás után is. persze csak rajtam aludt el és sokszor nem is engedte hogy letegyem az ágyba.

most 3 alkalom is volt hogy máshol aludt, más altatta el, ott átaludta az éjjeleket, nálunk újfent katasztrófa. innen gondoltam hogy nem azzal van baj hogy valóban nem tud aludni, csak velünk csinálja ezt.

tegnapelőtt rávettem magam a módszerre, elmondtam hogy ő nagylány, én kimegyek, de itt leszek, aludjon el ügyesen. 10 perc múlva visszamentem, ugyanezt elmondtam, 20 perc múlva aludt. fél óra múlva felsírt, egy idő bementem, elmondtam ugyanezt, 10 percen belül aludt. tegnap d.u. már 7 perc alatt elaludt így, este pedig 2 percbe sem tellt, és átaludta az éjjelt.

eddig soha nem aludt magától, azt sem engedte hogy ha rajtam elalszik, letegyem, így csodaként élem meg a dolgot...

Az mondjuk nagy különbség lehet hogy már éri amit mondok, lehet hogy 11 hósan nem tudtam volna ezt eljátszani vele.

Remélem segítettem.

2013. jún. 5. 08:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Tényleg így van! Mindenki másnak tökéletesen alszik a babája és furcsán néznek rád, hogy a tiéd miért nem. Az én lányom három hónapos és nappal nem tud elaludni egyedül és ha el is alszik 20 perc után felébred. Ringatom, mindent csinálok, de csak a bébihordóban hajlandó hosszas húzgálás után elszenderedni vagy kézben, de akkor letenni sem lehet!
2013. jún. 6. 16:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül! Csak van, aki elmondja és van, aki nem. 3 évig mi sem aludtunk, rengetegszer kelt, aztán 3 évesen alvászavaros lett (pavor nocturnus), azóta meg ezért nem alszunk. Most 5,5 éves. Soha nem gondoltam volna, de meg lehet szokni a nemalvást. Persze ez egy hosszú folyamat, meg kell érte szenvedni :-))) Komolyra fordítva, kitartás! Nekem jelmondatom már, ha nehéz: Semmi nem tart örökké!!
2013. jún. 18. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!