Hogyan szoktassam le a babám a cicin elalvásról?
Cumit adtam neki, elringattam.
2013. máj. 10. 13:48
EGy 3 hónapos babát még tuti nem próbálnék leszoktatni a cicin alvásról...
2013. máj. 10. 14:12
Miért akarod leszoktatni? Olyan pici még! Ha nincs másik gyereked, aki szintén igényt tart rád akkor ez a legkényelmesebb altatási mód, közben Te is pihensz, és csak akkor vedd ki a szájából, ha már jó mélyen bealudt.
Saját tapasztalat: az első gyerekem 1 éves koráig csak cicin aludt el napközben és este is, aztán magától leszokott róla. Egyszer csak nem aludt el rajta. A második 9 hónaposan szokott le arról, hogy napközben így aludjon el, igaz vele már nem is értem rá arra, hogy fél órákat feküdjek mellette. Utána pár hónapig a babakocsis ringatást igényelte, most napközben már az ágyában alszik el úgy, hogy fogom a kezét, este pedig még cicin, de éjjel is visszaalszik már nélküle. 13 hónapos. Ne aggódj, a Te babád sem fog így maradni örökre! :)
2013. máj. 10. 14:35
az enyém 6 hónapos,és eszemben sincs leszoktatni róla.Miért is tenném?
2013. máj. 10. 22:09
5/12 A kérdező kommentje:
Én azért szeretném leszoktatni mert már a mellbimbóim kivannak éjszaka még hadján de napközben nem tudok fele addig feküdni cicivel a szájában míg aludni szeretne akár 2-3 órát
6/12 A kérdező kommentje:
Azért szeretném leszoktatni mert a mellbimbóim nem bírják már érintésre is fáj, éjszaka még oké, de napközben nem tudok akár 2-3 órát cicivel a szájában feküdni míg aludni akar.
De köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
Ugyan különösebben nem vagyok tapasztalt anyuka, de az én babám is cicifüggő, így nekem meg kellett találnom a túlélési praktikákat. Nem lehet, hogy túl korán próbálsz kicsússzanni mellőle? Mikor a babák elalszanak, akkor még 20 percig felületes alvási szakaszban vannak, amikor könnyen felébrednek, és csak újabb 20 perc után jutnak el a kb. 40 perces mélyalvási szakaszba, amikor is már simán el lehet szökni, sőt, átrakni a kiságyba is akár, tuti nem ébred fel :) Csak figyelni kell a jeleket, mikor alszik már mélyen (nincs szemmozgás és grimaszolás, halk lélegzet stb.), esetleg nézni az órát. Én nappal és éjszakai is így csinálom, gond csak akkor van,amikor felébrednek a könnyű alvásban, és ilyenkor újabb 20 percet várni zsibbadó tagokkal... :)
2013. máj. 13. 17:37
nekem is cicin alszik el és tökre örülök neki eszem ágába sincs cumit a szájába dugni vagy ringatni
3 honapos csemete
2013. máj. 17. 08:36
Ne szoktasd le! Neki te vagy a minden, maga a természetes morfium, az élő biztonsági ülés és a világ mindentudója. Az enyém is cicin aludt el, sokszor elég hamar engedett egy kicsit a vákumon és akkor próbálgattam szép lassan, hogy kicsusszanjon. Ha sikerült, vártam még öt percet, felnyaláboltam, ment a kiságyba, szájába cumi, ami vagy benne maradt, vagy kiesett azonnal, vagy be se lehetett tenni. Most már csak ringatni kell egy kicsit, amikor ágyat ér, cumi be, anya ki a szobából. Most próbálom azt, hogy ne kelljen a cumi hanem elég legyen a ringatás. 9 hónapos.
2013. máj. 17. 16:50
10/12 anonim válasza:
2013. jún. 12. 20:18
Kapcsolódó kérdések: