Átlagosnak számít, ha egy csecsemő ténylegesen annyit alszik, amennyi a "nagykönyvben" meg van írva, vagy inkább az a kivétel?
Egy újszülöttnek kb. 16 óra, egy két hónaposnak kb. 14 óra, és így tovább... ez nagyon sok idő nappalra és éjszakára elosztva is... Ha a csecsemők többsége valóban ennyit alszik, akkor miért vált szinte legendássá a friss szülők kialvatlansága? Mi a kivételes: a táblázatok szerinti mennyiséget alvó kisbaba, vagy a rosszul, nehezen, kevesebbet alvó?
A lényegre térve, ritkaságszámba megy, hogy én a két hónapos babámat nem tudom ennyi alvásra rábírni, és bárhogy igyekszem, nem ússzuk meg sírás nélkül az alvásidőket? Vagy a táblázatok egy ideális mennyiségről írnak, de más gyerekek sem alszanak olyan sokat?
Lesz valami fizikai vagy egyéb baja a babának attól, ha pár órával kevesebbet alszik az ideálisnál (ha egyébként egészséges, jól fejlődik)?
Az én babám is keveset alszik, de azért meglepődtem, mikor kiszámoltam pontosan ez hány órát jelent.
Este 7-től reggel 7-ig alszik. 3* kel közbe kajálni, de ez csak 3*20 perc neki, nekem meg +3*1óra még az altatása/ez csak az én időm. Ölbe alszik, de ha lerakom felébred/
Napközbe alig alszik. Semmit nem lehet csinálni mellette. 2-3 óránként kaja és altatás/ez kb fél óra és talán alszik 10-20-30 percet
Ha összeadogatom végül is nem olyan rossz alvó, pedig annak tűnik.
/1 hónapos/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!