Mennyi idősen aludt el a gyereketek először "segítség nélkül"?
Arra gondolok, hogy:
-nem cicin
-nem cumival
-nem cumisüveggel
-nem az ujját szopva
-nem pelussal/alvókával/állattal stb.
-nem ringatva
-nem útközben (autóban/babkocsiban)
-nem hintában
-nem kézben
-nem hordozva
-nem mellé fekvéssel,
hanem egyszerűen úgy, hogy bevitted/kísérted az ágyába, elköszöntél, ott hagytad és ő magától elaludt.
Akár este, akár napközben.
Máj.26án lesz 8 hòs a fiam,,kèt hete alszik el magátòl
Vacsi az mèg ciciből van.Ha vègzett mèg 10-15 percig dumálgat apával,aztán apa jòèjt puszit ad,beteszem a kiságyba èn is megpuszilom,ès már fordul is be magátòl.Visszafexem az ágyba. Van hogy forgolòdik mèg,vagy gagyarászik,de nem hisztizik,így nemkelek fel hozzá.Pár perc,ránèzek ès alszik :-)
3,5 évesen
a kicsi 2 éves, ő is el tud egyedül aludni ,de még örül,ha ott vagyok, így ott vagyok
Hát a nagyom 5 éves múlt, de van 3 állata, amik mindig ott ülnek az ágya szélén este (közülük most Szerénke cica a favorit). Plusz, a régi szopis kispárnájával alszik a mai napig. És elaludni általában a mi ágyunkban szokott, sokszor hozzánk bújva.
A kicsi meg még szopizik... Szóval nem tőlem kérdeztél. :)
De annyit írnék csak úgy általánosságban, hogy egy gyerektől az önálló elalvás képessége úgy 3-5 éves kora körül "várható el"; már amennyiben ez elvárás kérdése kell hogy legyen.
Igazából szerintem mindenkinek, még a felnőtteknek is szükségük van valamiféle "segítségre", vagy van valamilyen bevált módszerük az elalvás elősegítésére (pl. kedvenc póz, esti ital, apához odabújás:) stb.). Mi már persze sokkal könnyebben alszunk el, részben, mert tudatosan készülünk rá, részben, mert az idegrendszerünk is bőven érett a megfelelően nyugodt állapot eléréséhez. De az ember nem úgy születik, hogy képes lenne egyedül, minden segítség nélkül elaludni, sőt, sokszor nagyon hosszú az út idáig.
Tudom, nem ez volt a kérdés, csak leírtam, remélem, nem baj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!