Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mennyi idősen aludt el a...

Mennyi idősen aludt el a gyereketek először "segítség nélkül"?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy:

-nem cicin

-nem cumival

-nem cumisüveggel

-nem az ujját szopva

-nem pelussal/alvókával/állattal stb.

-nem ringatva

-nem útközben (autóban/babkocsiban)

-nem hintában

-nem kézben

-nem hordozva

-nem mellé fekvéssel,

hanem egyszerűen úgy, hogy bevitted/kísérted az ágyába, elköszöntél, ott hagytad és ő magától elaludt.

Akár este, akár napközben.

2013. máj. 21. 15:53
 1/9 Babeli Zurzavar ***** válasza:
61%
off: 26 eves, egy plusz egy fel gyerek anyja, es ha nincs az agyban Selymi, a titkos rongyom, nagyon nehezen alszom el... a fiam 1 eves, nyilvan nem erre a korosztalyra gondoltal, mert O meg minden segitseget igenybe vesz amit biztositani tudok!:-)
2013. máj. 21. 16:22
 2/9 anonim ***** válasza:
17%
1 naposan.
2013. máj. 21. 19:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Máj.26án lesz 8 hòs a fiam,,kèt hete alszik el magátòl

Vacsi az mèg ciciből van.Ha vègzett mèg 10-15 percig dumálgat apával,aztán apa jòèjt puszit ad,beteszem a kiságyba èn is megpuszilom,ès már fordul is be magátòl.Visszafexem az ágyba. Van hogy forgolòdik mèg,vagy gagyarászik,de nem hisztizik,így nemkelek fel hozzá.Pár perc,ránèzek ès alszik :-)

2013. máj. 22. 09:40
 4/9 anonim ***** válasza:
33%
Nekem 1 évesen volt az, hogy már nem altattam (addig sétáltam vele, amíg elaludt, és becsempésztem a kiságyba). Azóta egyedül, de az ujját szopizza.
2013. máj. 23. 14:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát amikor elválasztottam őt, 16 hósan
2013. máj. 23. 14:35
 6/9 anonim ***** válasza:

3,5 évesen

a kicsi 2 éves, ő is el tud egyedül aludni ,de még örül,ha ott vagyok, így ott vagyok

2013. máj. 23. 14:45
 7/9 anonim ***** válasza:
A lányom 15 hónaposan hosszas küzdelmek után. A fiam szinte születésétől fogva.
2013. máj. 23. 15:53
 8/9 xStefix ***** válasza:
83%

Hát a nagyom 5 éves múlt, de van 3 állata, amik mindig ott ülnek az ágya szélén este (közülük most Szerénke cica a favorit). Plusz, a régi szopis kispárnájával alszik a mai napig. És elaludni általában a mi ágyunkban szokott, sokszor hozzánk bújva.

A kicsi meg még szopizik... Szóval nem tőlem kérdeztél. :)

De annyit írnék csak úgy általánosságban, hogy egy gyerektől az önálló elalvás képessége úgy 3-5 éves kora körül "várható el"; már amennyiben ez elvárás kérdése kell hogy legyen.

Igazából szerintem mindenkinek, még a felnőtteknek is szükségük van valamiféle "segítségre", vagy van valamilyen bevált módszerük az elalvás elősegítésére (pl. kedvenc póz, esti ital, apához odabújás:) stb.). Mi már persze sokkal könnyebben alszunk el, részben, mert tudatosan készülünk rá, részben, mert az idegrendszerünk is bőven érett a megfelelően nyugodt állapot eléréséhez. De az ember nem úgy születik, hogy képes lenne egyedül, minden segítség nélkül elaludni, sőt, sokszor nagyon hosszú az út idáig.

Tudom, nem ez volt a kérdés, csak leírtam, remélem, nem baj. :)

2013. máj. 23. 19:40
 9/9 anonim ***** válasza:
2 hónaposan
2013. máj. 24. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!