Totális káosz az altatásban, megállt a tudományom, segítség?
Szerintem nagyon jól csinálod, én egyetértek azzal, amit leírsz. :) Ha egyébként jól meg lehet beszélni vele a dolgokat, akkor talán tényleg csak idő kérdése, amíg megszokja az új helyzetet és picit lenyugszik. (Bár akkor túl sokat ne is várj tőle, ezek alapján.:) Ha úgy látod, működik a visszaterelős módszer, akkor nyugodtan próbálgasd ezt - a lényeg mindig az, hogy HA NEM MEGY valami, akkor AZT ne erőltessük tovább. De ha működni látszik, ÉS közben úgy tapasztalod, hogy a gyerkőc se sérül vele, akkor hajrá. Kellenek a határok, igen, de olyan szabályokat és úgy kell bevezetni, amik és ahogyan a gyereknek is elfogadhatóak (meg neked is).
Szerintem idővel javulni fog a dolog, kitartást kívánok neked!
8-as vagyok.
Sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerültél, és kevés segítséged van. Én mégis bízom benne, hogy ha kitartasz az eddigi módszered mellett, kis idő múlva rendeződik a helyzet. Még pár tipp: a nagyobbal mindig beszéld meg pontosan előre, hogy mi fog történni aznap, és mit vársz tőle. Én készítettem egy rajzot, amin lehet látni, hogyan telik egy átlagos napja a kisfiamnak. Egy óra köré rajzoltam le, mikor eszik, alszik, játszik stb. Ha nem akarja megérteni, hogy menni kell már pl. fürdeni, megmutatom neki a napirendet, és azt is, most hány óra van, és ilyenkor már fürdésidő van. Eddig mindig bevált, amikor használtam. A kisfiam nehezen vált tevékenységet, ezért mindig adok neki 5-10 percet, hogy befejezze, amit éppen csinál. Így sok hisztit meg lehet előzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!