Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Egy éves kisfiam este cicin...

Egy éves kisfiam este cicin alszik el,9 óra körül. Éjfélig vagy 3-4x ébred sírva az ágyában, akkor ringatva visszaaltatom. Éjfél után együtt alszom vele a kanapén, mert akkor már nem bírom a gyakori ébredést. Mi lehet a baja? Mi erre a megoldás?

Figyelt kérdés

Nem akarom elrontani, és nagyon szeretném, ha újra tudna egyedül a kiságyában végigaludni az éjszakát.

Köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalataitokat!

2013. ápr. 10. 12:58
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Én azért ringatom, mert mindig is testközelséget igényelt, sokat hordoztam. Délben 3 perc alatt alszik el a hintaszékben rajtam, éjszaka is rövid idő alatt visszaalszik. A ringatás nekem nem teher, szeretem, csak azt szeretném, ha az éjszakáink nyugodtak lennének. Biztos, hogy nem kezdek most sírva altatásba!

Köszönöm a válaszokat!

2013. ápr. 10. 13:19
 12/21 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem megszokta hogy ha sír, akkor odamész, együtt alszol vele, és hiányol. Nálunk is így ment a fiam 7 hós koráig, de nem bírtam mert egész éjjel követelte a cicit, és amikor nem volt a szájában akkor sírt. Sajgott a hátam az oldalamon fekvéstől, nem bírtam aludni... Megbeszéltük a férjemmel hogy erről leszoktatjuk, ő ment be hozzá amikor sírt. Nem volt vészes, énekelt neki, elaludt. Most 10 hónapos, szokott még éjjel ébredni, de már egyre jobb, és éneklésre visszaalszik, felesbe nyomjuk a férjemmel, váltva kelünk hozzá. Ma csak 2szer kellett. Az első pár napon csak ő ment be hozzá, mert tőlem cicit követelt. Ja és a cicin elalvásról is leszoktattuk, este nem szoptatom, jó sűrű tejpépet kap gyümölccsel összekeverve. A férjed nem tudna bevállalni pár éjszakát? De utána is következetesnek kell lenni, mert ha visszafekszel a baba mellé akkor kezdődik újra minden.
2013. ápr. 10. 13:24
 13/21 anonim ***** válasza:
72%

Szia! :)

Én is hordozós, sokáig szoptatós,együttalvós, nem sírni hagyós anyuka vagyok!

Első lánykánk 10 hetes korától 6 hós koráig (csak szopi mellett) este 9-9ig aludt! :) fél évesen mint akit kicseréltek!Pont mint nálatok max éjfélig volt el a kiságyban,utána közénk mert különben fél órámként kelt! :(

Mi együtt aludtunk amíg csak igényelte, a második terhességem alatt is végig együtt aludtunk és végig szopizott is!Aztán mikor 2 hós lett a huga magától letette a cicit, és olyan fél éve (decemberben volt 3) különköltözött :) Mondanom sem kell, nagyon hiányzik!Így ha beteg én ragaszkodom hozzá,h velünk aludjon!Ő amióta kijöttek a fogai azóta újra jól aludt, csak a telihold zavar be!De 6-15 hós koráig durva menet volt!Én soha nem próbáltam más módszert, mrt ebben hiszek!Így akarom nevelni, mert szüksége van rám szerintem!Másfél éves korától van saját nagy ágya, csak akkor kezdte a szeparációs második hullámát, mikois a sötéttől kezdenek félni...Így csak néha használta az ágyát! :)

De a kicsinél sem csinálok ezek közül másképp semmit, őt még többet is hordoztam...

Szóval szerintem türelem :) tudom néha nagyon nagyon nehéz,de ha másik szobába lenne szerintem még nehezebb lenne :) sőt ha nem cicit enne szerintem akkor is nehezebb lenne :)

Nekem ez a véleményem tapasztalatom, remélem erőt ha ha segíteni nme is nagyon tudok :)

2013. ápr. 10. 13:31
 14/21 anonim ***** válasza:

Szerintem is az a baj, hogy megszokja, hogy vele vagy, cici van a szájában, és amint éberebben alszik, felébred a hiányodra.

Én is rászánnék pár éjszakát, hogy egyedül aludjon el.

Amúgy nálunk is az oldotta meg az éjszakai ébredést, amikor abbahagyta a cicizést - ami mellesleg már nem táplálékforrás volt. (Mondjuk nálunk főleg az étkezésre szolgált a szoptatás amúgy is, de amikor a mennyisége már csak arra volt elég, hogy pár korty után elaludjon, elválasztottam.)

Ha amúgy is el akarod választani, meglátod, hogyan alakul az elalvás.

Hogy ne legyen nagy a kontraszt, teán altattam el 1-2 hétig, magamhoz ölelve, így én ott voltam, és kortyolt is közben. Majd elmaradt a tea (na, nem sokat ivott, csak egy normál ivásnyit).

2013. ápr. 10. 13:33
 15/21 A kérdező kommentje:
Hát igen, egy másik kérdés, hogy hogy fog eztán elaludni este, ha nem cicin...
2013. ápr. 10. 13:36
 16/21 anonim ***** válasza:
21%

A cici nem altató, hanem táplálékforrás.

Ha ezt nem érted meg, akkor folytasd nyugodtan ezt a hülyeséget.

2013. ápr. 10. 13:49
 17/21 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem jön a foga, nekem akkor ébredt nagyon sokszor.

Az enyém másfél éves, és még mindig cicin alszik el. Engem egyáltalán nem zavar, mellé fekszem az ágyába, ha elaludt, átmegyek a sajátomba. Fogzáskor nekem is rengetegszer ébredt, akkor magam mellé vettem, sokszor ott is felejtődött, de nem szokott oda. Majd ha elválasztódik, megoldódik ez is, én nem görcsölök ezen. Nekem is még többször ébred éjszaka, de hamar vissza alszik (cicin), így szerencsére nem vagyok fáradt vagy kimerült.

2013. ápr. 10. 14:05
 18/21 A kérdező kommentje:

Magam is alig hiszem, de megoldódott a hónapok óta tartó huzavona. A megoldás: a takaró!

Amikor együtt aludtunk, akkor is mindig nyüszögött, ha be akartam takarni, de volt, amikor hagyta, ezért nem gondolkodtam ezen.

Most azonban egyik éjjel, amikor még a kiságyában volt és felsírt, láttam, hogy a takaró egy csomóban van összegyűrődve, kivettem az ágyból, gondoltam egyet, és amikor letettem a fiam, nem takartam vissza. S láss csodát, reggelig aludt mukkanás nélkül.

Másnap éjjel jól beöltöztettem, nem takartam be és az 5-6 ébredés, majd együtt alvás helyett egyszer ébredt csak, majd reggel fél 8-ig aludt a helyén.

Tanulság: vannak gyerekek, akik éjszaka sokat mocorognak és ezért nem bírják a takarót.

Azért írtam le, hátha valaki még egyszer olvassa a kérdést, és talán neki is beválik.

2013. ápr. 14. 13:23
 19/21 anonim ***** válasza:

Hú, ez jól hangzik, ezt én is kipróbálnám. Leírnád, hogy mit adtál rá éjszakára? Én mindig úgy félek, hogy megfázik, de én is gondoltam már rá, hogy a takaró lehet a ludas, mert sokszor mikor fordulna akadályozza, vagy beletekeredik, és ezért ébred fel.

De sosem mertem kitakarva altatni, mert mikor én alszom, hiába vagyok jól felöltözve, sokszor mégis úgy ébredek, hogy fázom.

Szóval nem tudom, hogy mit kéne ráadni.

2013. ápr. 14. 20:49
 20/21 A kérdező kommentje:

Én amikor együtt aludtunk, és ő lerúgta a takarót, magamat is kitakartam, hogy érezzem, hideg van-e. És fáztam. De az ő keze és tarkója meleg volt, így nem aggódtam.

Az ő szobájában sincs túl meleg, de csak egy hosszú ujjú body és egy kezes-lábas pizsama van rajta. Biztosan nem fázik, mert arra felébredne. Ha hidegebb lenne a szobájában, biztos adnék a pizsama alá még harisnyát is, és próbálnék egy vastagabb pizsit beszerezni. Remélem segítettem, majd írd meg, hogy nálatok is bejött-e.

2013. ápr. 14. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!