Mennyire lenne ez bunkóság? Babám és én is kialvatlanok vagyunk már.
Mi is társasházban élünk (nem panelban), itt meg kell tanulni alkalmazkodni egymáshoz, ez van, el kell fogadni. Aki nem akar vagy nem tud, az költözzön el családi házba. Persze, ezt sokan nem tehetik meg, szóval akkor marad az alkalmazkodás.
Szerintem sincs értelme a liftben üzengetni, ezt oda-vissza értem. Neki joga van fúrni délben, mert ilyen zajos munkákat csak napközben lehet megtenni, késő este már nem. Gondolom, akkor fúr, amikor éppen van rá ideje. Ugyanakkor lehet, hogy a te kisgyereked meg éppen akkor sír nagyon hangosan, amikor a másik szomszéd meg aludni szeretne, mert egész nap dolgozott. Ő sem írhatja ki, hogy éjjel ne sírjon egy gyerek sem.
Az én gyerekeim (3 van) mondjuk fúró, porszívó meg hasonló zajok mellett is remekül alszanak, de ha a tiéd nem, én is a világos és nyílt kommunikáció híve vagyok, szóval menj át bátran a szomszédhoz, akár gyerekkel, akár nélküle (szerintem nem ezen múlik), és mondd el neki, hogy a gyerek 1-2 között alszik (ha valakinek nincs gyereke, honnan kéne tudnia??), és kérd meg, hogy ha megteheti, időzítse máskorra a fúrást. Ennyi.
Aztán persze simán lehet, hogy holnap jön egy új lakó, és ő is elkezdi a felújítást, és ő is fog napközben fúrni. Nálunk a házban nyáron 3 lakásfelújtás volt, pedig csak 3 emeletesben lakunk, és a belső udvarra nyílik a gyerekek ablaka, ami gyakran nyitva volt.
Es mit szolnál, ha a szomszéd kopogna át, hogy ne bomboljon a gyerek, mert ot zavarja az alvásban napkozben. Biztosan neked is rosszul esne.
1 éves kislány anyukája
Szerintem ez nem ennyire fekete-fehér.
Bárki, aki egy kicsit is gondolkodik, rájön, hogy a gyereknek nem lehet megmondani, mikor sírjon, míg a fúrást mindenki maga szabályozza.
Ha nekem szól valaki, hogy őt zavarom ezzel vagy azzal, akkor igenis megpróbálom tiszteletben tartani a lehetséges kereteken belül.
Ez emberbaráti szeretet, nem adok-veszek.
Hozzánk is jöttek már át, amikor felújítottunk hogy máskorra tegyük a fúrást. Megértettük, alkalmazkodtunk.
Remélem, hogy a lakótársam is megértő lesz, mint ahogy én, mikor ideköltöztem.
A "gyerekbömbölésre" meg még nem volt példa...hál'Isten :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!