Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy altatnátok el egy 21...

Hogy altatnátok el egy 21 hónapos gyereket aki 2 hónapja semmit se akar nappal aludni?

Figyelt kérdés
Már tényleg mindent végig próbáltunk az apjával, babakocsiba ki vittük, felült benne és nem akart aludni akármennyit sétáltunk vele. Autóba eleinte csak csak bealudt most már ott se. Besötétítünk csend minden a szobába akkor se csak sír ha aludni kellene. Viszont már ki vagyunk mivel 17 után meg őrül látszik rajta brutál fáradt így 18kor fürdés, iszik stb és alszik is be. Végig alussza az éjszakát alszik is reggel 6ig. De reggel 6-tól korai még neki fent lenni ilyen sokat úgymond úgy hogy nem alszik közte:( szóval mit lehetne még megpróbálni vajon? :( védőnő, orvos stb se tud jo tanácsot már mert tényleg kb szinte mindent is próbáltunk

tegnap 19:10
 1/9 anonim ***** válasza:
58%

Csatos hordozo? Babakocsiban vaksotetben tologatni bent?

Valami altatos zene?

tegnap 19:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Hordozóba sose maradt meg picinek se:( babakocsiba vaksötétben úgy visít, fesziti magát hogy kis híján ki nem esik :( altatós zene meg igazából hát nem ér nála semmit mert ha le van fektetve és besötétítve tudja hogy hu én most altatni akarom és rendes tényleg idegbe jön ha lehet ilyet mondani:(
tegnap 19:29
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
A lányom 1,5 éves korától nem aludt du, csak nagyon ritkán, vannak ilyenek (ő még éjszaka sem aludt rendesen, meg korán sem)
tegnap 19:40
 4/9 anonim ***** válasza:
31%
Sehogy.
tegnap 20:18
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Miért korai neki. Teljesen jó 18-6ig 12 órát alszik. Ez így tök okés.
tegnap 20:19
 6/9 anonim ***** válasza:
66%

Először is, nyugalom, meg kell törni az "átkot". 2 hónapja nem piheni ki magát.

Mi a napirendetek? Főleg az ebéd és utána jövő rész a fontos. Szopizik még? Tápszeres még?

Nálunk szintén ebben az életkorban kezdődött a küzdelmes altatás.

Ebédelt 12 órakor- szintén 6-kor kelős. Alvásszakértők szerint innen fél órád van még az altatásig- addig készülj elő. Az ebéd utáni félórában: Se tv, se villogó játék, se desszert (bármilyen cukor, beleértve gyümölcs), se vitamin adagolás ne legyen (pl. d-vitamin élénkít), se túl érdekes sztori amit te mesélsz neki.

Ebéd előtt 1.5 óra minimum intenzív lemozgatás történjen. Ne babakocsizás, levegőztetés, hanem ő mozogjon, fusson.

Mi még extrában:

Fehérzaj generátort tettünk be. Összebújva altattam el a szobánkban a franciaágyon. Nem kellett egyedül elaludni- utána kijöttem mindig.

És sokszor igényelt még cumisüvegből pár kortyot (neki ez az elalvási rutin része volt sokáig), valamint kis simogatást. Redőny lehúz, igen- de csak félhomály. Ne legyen se meleg, se hideg neki.

Beszédfejlődése hogy áll? A beszéd beindulása előtt lehet még ilyen nehezen alvós állapot.

tegnap 20:19
 7/9 anonim ***** válasza:
37%

Heim Pál kórházban van evés-alvászavar ambulancia. Esetleg oda megérné elvinni, mert olykor komolyabb oka is van, ha a gyermek nem tud elaludni.

Mi is voltunk anno...

Az én kisfiam is fent volt reggeltől, kb 16 óra felé merült le, aztán bealudt. Viszont ő felkelt kb 2 óra múlva. Aztán hajnal 2-ig fent volt...

Hónapokig ment így. Rémàlom volt...

tegnap 20:39
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Lányom ilyenkor már nem aludt napközben, simán bírta estig alvás nélkül.

Fiam most 2 éves, egyre nehezebb elaltatni, szerintem közeleg az idő amikor már nem fog akarni aludni. Az esti megőrülés nála is megvan, hiába alszik még napközben.

Ne eroltesd, ha nem alszik hat nem alszik.

Este legalább hamar elalszik.

tegnap 20:41
 9/9 anonim ***** válasza:
41%

Sehogy. Lányom volt ilyen. Reggel fél 6-tól este 9-ig pörgött, mint a búgócsiga. Óvodában összesen kétszer aludt el, mindkétszer kiderült, betegség bujkált benne.

Reggel 8-ra jártunk gyógytornázni. Lenyomott egy duplaórát, majd még délig játszott a szabad levegőn. Hazamentünk, ebéd (fényevő volt a szentem, édességet se evett), 3 éves koráig teljesen képernyőmentes volt, utána is csak belekóstolt... Lefeküdtünk, fehér zaj, mert csecsemőként sokszor hatott, és nem, nem aludt.

tegnap 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!