Hogy altatnátok el egy 21 hónapos gyereket aki 2 hónapja semmit se akar nappal aludni?
Csatos hordozo? Babakocsiban vaksotetben tologatni bent?
Valami altatos zene?
Először is, nyugalom, meg kell törni az "átkot". 2 hónapja nem piheni ki magát.
Mi a napirendetek? Főleg az ebéd és utána jövő rész a fontos. Szopizik még? Tápszeres még?
Nálunk szintén ebben az életkorban kezdődött a küzdelmes altatás.
Ebédelt 12 órakor- szintén 6-kor kelős. Alvásszakértők szerint innen fél órád van még az altatásig- addig készülj elő. Az ebéd utáni félórában: Se tv, se villogó játék, se desszert (bármilyen cukor, beleértve gyümölcs), se vitamin adagolás ne legyen (pl. d-vitamin élénkít), se túl érdekes sztori amit te mesélsz neki.
Ebéd előtt 1.5 óra minimum intenzív lemozgatás történjen. Ne babakocsizás, levegőztetés, hanem ő mozogjon, fusson.
Mi még extrában:
Fehérzaj generátort tettünk be. Összebújva altattam el a szobánkban a franciaágyon. Nem kellett egyedül elaludni- utána kijöttem mindig.
És sokszor igényelt még cumisüvegből pár kortyot (neki ez az elalvási rutin része volt sokáig), valamint kis simogatást. Redőny lehúz, igen- de csak félhomály. Ne legyen se meleg, se hideg neki.
Beszédfejlődése hogy áll? A beszéd beindulása előtt lehet még ilyen nehezen alvós állapot.
Heim Pál kórházban van evés-alvászavar ambulancia. Esetleg oda megérné elvinni, mert olykor komolyabb oka is van, ha a gyermek nem tud elaludni.
Mi is voltunk anno...
Az én kisfiam is fent volt reggeltől, kb 16 óra felé merült le, aztán bealudt. Viszont ő felkelt kb 2 óra múlva. Aztán hajnal 2-ig fent volt...
Hónapokig ment így. Rémàlom volt...
Lányom ilyenkor már nem aludt napközben, simán bírta estig alvás nélkül.
Fiam most 2 éves, egyre nehezebb elaltatni, szerintem közeleg az idő amikor már nem fog akarni aludni. Az esti megőrülés nála is megvan, hiába alszik még napközben.
Ne eroltesd, ha nem alszik hat nem alszik.
Este legalább hamar elalszik.
Sehogy. Lányom volt ilyen. Reggel fél 6-tól este 9-ig pörgött, mint a búgócsiga. Óvodában összesen kétszer aludt el, mindkétszer kiderült, betegség bujkált benne.
Reggel 8-ra jártunk gyógytornázni. Lenyomott egy duplaórát, majd még délig játszott a szabad levegőn. Hazamentünk, ebéd (fényevő volt a szentem, édességet se evett), 3 éves koráig teljesen képernyőmentes volt, utána is csak belekóstolt... Lefeküdtünk, fehér zaj, mert csecsemőként sokszor hatott, és nem, nem aludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!