Segítség! Már nem bírom, mit tehetnék?
Sziasztok. Egy kicsit hosszú lesz a mondanivalóm,elnézést előre.
Van egy 2 éves fiam, aki világ életében rossz alvó volt,minden éjszaka 5-10 alkalommal kelt, valószínűleg a szoptatás miatt, legalábbis én próbálom erre fogni,mivel 1001 dolgot kipróbáltam és semminek sem volt hatása.
Na és most...3 hete elkapott egy hányos vírust, amivel kórházba is kerültünk, és azóta rettenetes az alvása. Éjjel 20-30 alkalommal is felkel, az elején sírva, mert valószínűleg trauma érte a kórházban, most pedig nagyon hurutosan köhög és amiatt.
Én ezt már nem bírom ép ésszel, hogy 3 hete napi 1-2 órát alszom összesen. Már ajultam el a fáradságtol és attól félek, hogyha igy folytatom kimerültség miatt kórházba kerülök.
Mit tudnék tenni,hogy jobban aludjon a fiam?
U.I cici leszoktatásban voltunk, mielőtt elkapta volna a hányos vírust, de azóta felfordult minden és félóránként kéri a cicit. Már ezt is nehezen viselem, mert rettentően fáj és ha nem adom oda neki képes órákig sírni, hisztizni.
Nincs, aki segítene, vigyázna rá, amíg kialszod magad?
Az unokám sokáig rossz alvó volt. Szinte minden nap mentem vigyázni rá 2-3 órát, altatni, sétáltatni, hogy a menyem tudjon aludni délután.
Milyen trauma érhette a kórházban? Kapott egy szurit? Ezt túl fogja élni, nem ez a súlyos trauma.
A huruttal kellene valamit csinálni, akár köptető, orrcsepp (!!), esetleg antibiotikum, ha már bakteriális felülfertőzés fellépett.
A köhögést pedig természetesen kezelem az orvos által felírt köptetővel, de eddig semmi hatást nem láttam. Pluszba meg inhalálok,tengervizes orrsprayt használok és fiziológiai szerrel mosom az orrát.
Tegnap vettem egy másik köptetőt, ennek sokkal jobb hatása van,mint az orvos által felírttal, az éjjel szinte nem is köhőgött, de ugyanúgy felkelt 20+-szor.
Nem tudom mi lehet a gond, folyton sírva kel.
És a kórházban nem 1-2 szurit kapott,hanem amíg az infúziót bekötötték sokszor megszurták, mert folyton tört bele a tű,vagy robbant el a vénája.(amúgyis nagyon félt az orvosoktól,ez az esett előtt is egy ugyancsak rossz élmény miatt, tehát ez csak rátette a pontot az i-re. )
És természetesen nem ez a világ legnagyobb traumája, de neki ez így borzasztó rossz.
Utolsó,nincs halaszthatatlan dolgom, próbálok is minél kevesebbet csinálni. A férjem átvette a főzést, így azon nem kell aggódnom. A fekve szoptatás sajnos nem megy , sokszor próbáltuk, de 1- 2 perc után mondja,hogy nem szereti. Csak kizárólag rajtam hajlandó, ami már nem igazán kellemes 11 kg- val.
Jó, hogy mondod a lanolint, van is itthon. Köszönöm szépen.
Én úgy is szoktam hogy egy falnak tolt fotelben egy rakás kispárnával kitámasztva szoptattam. Volt, hogy el is aludtam közben. De itt azért fontos, hogy (1) ne borulj rá a gyerekre ha elalszol és fulladzd meg (ha jól hátra vagy dőlve a fotelben, szerintem nem kell tartani tőle, pláne hogy nem csecsemőről van szó); (2) ha lecsúszik a gyerek az öledből, ne üsse meg magát (matrac vagy takarók legyenek a lábad alatt).
Kitartás, remélem mihamarabb túl lesztek rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!